Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ekološka rješenja: Začepljeni odvodi postaju stvar prošlosti

INOVATIVNI SUSTAVI Sudoperi nove generacije otporni su na hrđu, automatski se odštopavaju, ne prskaju, štede vodu i sprečavaju širenje bakterija

Kuhinja je mjesto za pripremu i uživanje u hrani, ali kuhinjski odvodi mogu biti pravi raj za bakterije. Inovacije u svijetu sanitarne opreme donose modele sudopera koji se automatski odčepljuju, sprječavaju širenje bakterija i prekomjerno trošenje vode.

Lifting sink prava je inovacija u svijetu malih kuhinja. Riječ je o sudoperu koji se sastoji od tri sloja, a korisnici ih lako nadograđuju i zatim koriste ovisno o količini hrane. Ovaj komad je vrlo ekološki ispravan i pametan, a uz to posjeduje vrlo stilski i uglađen moderan dizajn koji se lako uklapa u bilo koji tip kuhinje. Novi Grohe sudoperi dizajnirani su da odgovaraju svakom kuhinjskom rasporedu i lako se kombiniraju s kuhinjskim slavinama i sustavima za vodu.

EKO ESTETIKA Super ideja za uređenje: Balkon osvježite vertikalnim vrtom...

Zahvaljujući QuickFix sustavu, ovi sudoperi dostupni su kao kompaktni modeli s integriranim odvodom, kao veliki dvostruki sudoperi ili pak kao elegantni ugradbeni sudoperi. Još jedan plus su i značajke poput Whisper izolacije za smanjivanje buke te automatsko odštopavanje koje garantira da nikada više nećete morati uroniti ruku u prljavu vodu zbog zaštopanog sudopera. Možete birati između osam različitih modela, od klasičnih i bezvremenskih do onih minimalističkog i reduciranog stila. Iz Grohea posebno ističu jedan model - K400+. Ovaj sudoper dostupan je u izvedbi od nehrđajućeg čelika tipa AISI 316 koji je potpuno otporan na hrđu i koroziju. Sudoper u ovoj verziji posebno je pogodan za područja s visokim udjelom soli u vodi. Zahvaljujući jedinstvenoj Grohe Whisper izolaciji, zvukovi uzrokovani istjecanjem vode ili rukovanja posudama i tavama, tvrde u Groheu, svedeni su na minimum.

Sustav za prelijevanje sprječava prolijevanja vode preko ruba sudopera u slučaju da se slavina slučajno ostavi otvorenom, a sustav odvodnje osiguran elegantnim diamond-naborima omogućava lakše otjecanje vode. S druge strane sudoperi izrađeni od Kerrock materijala garantiraju minimalno čišćenje i još manju mogućnost za razvoj bakterija.

Lifting sink - rješenje za male kuhinje

Sastavljen od tri metalna sloja, sudoper posjeduje kapacitet za odlaganje koji može biti postavljen u tren oka. Kada samo nekoliko stvari ili sitnih predmeta mora biti oprano, korisnici mogu smanjiti veličinu ili onda kada posjeduju veće posuđe za pranje, ili više komada odjednom, mogu povećati kapacitet.

Kerrock 

Kompozitni je materijal od anorganskog punila i visokokvalitetnog akrilnog polimernog veziva koji se na tržištu nudi u različitim bojama, a vizualno je sličan kamenu. Na njemu ne ostaju mrlje ni ogrebotine, a u slučaju oštećenja bez teškoća se može popraviti i obnoviti. S održavanjem i higijenom nema problema jer je površina neporozna, glatka, a spojevi pojedinih dijelova potpuno su ravni.

Komentiraj, znaš da želiš!