Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Eterična ulja koja mogu privući novac, sreću i mir u vaš dom

Aromaterapija je drevna iscijeliteljska metoda. Mirisi, prema Feng Shui-u, predstavljaju manifestaciju energije u prostoru u kojem se boravi pa im se pripisuje ljekovitost. Evo koji što privlači

Najvažnije je da dom miriše i odiše čistoćom, jer ustajali i neugodni mirisi stvaraju negativnu energiju. Vrlo je važno da se prostor u kojem se živi što češće provjetrava.

Treba izbjegavati umjetne raspršivače, jer su mješavina raznih mirisa i kemikalija koji loše utječu na zdravlje. Prirodni mirisi imaju prednost, osobito biljke. Koristite prirodne izvore mirisa kao što su ulja, svijeće, potpuri, svježe cvijeće ili voće.

Fotolia | Autor: Fotolia Foto: Fotolia

Posebno se cijeni miris naranče u svakoj prostoriji. On djeluje osvježavajuće i daje poticaj, uz to doprinosi strujanju pozitivne energije vašim prostorom. Donosi živahnost, a povezuje se i s blagostanjem i vitalnošću.

Eterična ulja s mirisom naranče privlače sreću i zadovoljstvo. Miris bora privlači novac i zaštitu. Kamfor odbacuje negativnu energiju.

Thinkstock IZVRSNO ZA ORGANIZAM Napravite plavu solarnu vodu: Odlično čisti tijelo i iscjeljuje

Ukoliko imate eterična ulja s mirisom limuna ili limete onda će vaši ukućani imati kontrolu nad emocijama i mentalnu stabilnost.

Zanosan miris lavande donosi mir. Miris šumskog voća privlači prijateljstvo i ljubav u vaš dom. Za sve koji žele pronaći iskrenu ljubav mirisi orhideje i ruže su pravi izbor. Slatki mirisi vanilije i cimeta sprečavaju razvod i donose bračnu sreću.

Foto: Dreamstime

Eterična ulja i točke na tijelu

Mirisi sami po sebi imaju ogromnu moć, a kad se ona udruži s energijom koja zrači iz sedam točaka na našem tijelu, mogu vam pomoći da postignete mnogo toga. Evo nekih prijedloga za različite situacije.

natural crystals of amethyst on the human palm UBLAŽAVA OSJEĆAJ VRUĆINE Ovaj ljubičasti kristal pomaže kod jakih vrućina - nosite ga

Ako želite biti privlačniji svom partneru, stavite jednu kap eteričnog ulja ylang-ylang na prst, a zatim je razmažite na šestu točku (nalazi se točno između vaših obrva).

Fotolia | Autor: Fotolia Foto: Fotolia

Ako želite ostaviti dobar dojam na sastanku, stavite kap eteričnog ulja ruže na 'srčanu točku', koja se nalazi točno između vaših grudi. Ako ste uznemireni, možete dodati i kap lavande, koja će vas opustiti.

Ako želite da se pažnja ljudi usmjeri na vas, jedna kap ylang-ylang ulja na krunskoj točki (točka na vrhu tjemena) može učiniti čuda i usmjeriti sve poglede u vašem pravcu.

Ako želite zavesti nekoga, jednu kap jasminovog ulja stavite na šestu točku, između svojih obrva, prenosi Atma.

NEUSPJEŠNE VEZE: Ovi horoskopski znakovi su najgori parovi

Komentari (12)
  • Ova etericna ulja su takva prevara da placem kad itko dodaje nekakva luda svojstva uljima koja samo fino mirisu looo. Kao privuci ce pare u kucu hahaha pa da je Milan Tarot prodavao ovakva ulja ne bi takve nebuloze bacao, a ovce kupuju sa svakakvim razlozima osim onom jedinim, a to je da to ulje ima lijep i ugodan miris. Jos mi je jaca ona lampa od himalajske soli, znaci plakanje od smijeha.

    30. 7. 2019,   11:18
  • Već dva dana gori mi svijeća sa eteričnim uljem, čekam i čekam ali nikako ne privlači novac! Kako to?

    30. 7. 2019,   10:34
  • Himalajske solne lampe. su dobre ikazu zdrave , ja sam osjetila da na njoj nikad nema prasine!!!

    30. 7. 2019,   11:57