Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Evo koji su simptomi opsesivno kompulzivnog poremećaja

Komentari (10)
 • Nije lako njima, a niti ljudima oko njih....

  1. 6. 2019,   10:11
 • Ovi nasi politicari opsesivno pljackaju evo vec 30 godina......

  1. 6. 2019,   09:33
 • Problem je u parazitima u crijevima, kandida i osala gamad, lijecim se turpentinom i simptoma je sve manje i manje, imao ocd, manjak energije, bezvoljnost, nabrijanost, iritabilan, short atention span, anksioznost, depresija, na stolici se vidi šta je sve bilo u cijevima, majko mila, potrazite na youtube turpentine candida cleanse, i mucus plague, turpentine liječi rak!

  1. 6. 2019,   11:08
 • Opsesije su mentalne senzacije, koje se javljaju kao nametnuti osjećaji ili ideje ..misli, dok se kompulzije odnose na ponašanje, u kojem odoba nemože kontrolirati ponavljanje ..brojanja, kontrola i u članku nabrojanih primijera.Oboljela osoba može istovremeno imati i obje komponente ovog poremećaja ili "samo" jedan os simptoma. Istraživanja neuroprijenosnika pokazuju na eventualni poremećaj regulacije serotonina..može imati vezu sa nastajanjem poremećaja. Naravno uz dokaz i praksu medikamentacije u terapiji, s lijekovima koji povećavaju razinu serotonina. U etiologiji nastanka se u stručnoj literaturi, se razvoj simptoma ovoga poremećaja često povezuje s lošim međuljudskim odnosima unutar obitelji i neadekvatnom brigom roditelja za dijete, kao i s izlaganjem raznim stresorima, Ako je djetinjstvu bilo zlostavljanja,veći je i rizik, trudnoća, porođaj,pozitivni stresori, itd..sve to mogu biti okidači za intenziviranje simptoma. Diferencijalno dijagnostički u obzir dolazi i depresija npr.. poremećaj ishrane, shizofrenija i ostali patološki poremećaji..(kao dodatni simptom..)

  1. 6. 2019,   21:40
  • Niltac :) Novi nick?;)) datum logiranja 31.05. ...ok.. evo odgovora pitanjem :Imaš taj problem? Što te muči??

   2. 6. 2019,   15:28
  • Istina je to i sama primjećujem, pa i meni smeta..Aligle taj primjer sa dugometražnim filmom neznam koliko je adekvatan, ali kužim što želiš reći.. Imaš ljude koji vole film i one koji ga ne vole. One koji su se previše nagledali raznih filmova pa im nije više do filma. Kao i one što će gledati utakmicu ili otići na koncert, rekreaciju ili družiti se d prijateljima..Šetati i tazgovarati ..nebitno gdje, u kafiću restoranu, na klupi u parku ili za večerom uz svijeće...

   2. 6. 2019,   15:44
  • :) Ok, složit ćemo drva, ati ili ja možemo dijeliti mišljenje.. dio ili npr. biti suglasni, no kužim što želiš reći.uh. Jedino bih te podsjetila, kako je ovdje načeto.. više tema. Jedna je, žene i muškarci, ..te njihov pogled na svijet i analiza njihove diferencije u ponašanju, iz socijalnog kuta vezano za empatiju ili nedostatak? Ili nedostatak komunikacije u ovom trenutku, osobito vezano za nove generacije, " balavurdiju" :) i one koji to više nisu? vezano za problem komunikacije oči u oči?

   2. 6. 2019,   16:40
 • nije im lako

  1. 6. 2019,   17:30
 • Koliko nafte izgori svaki dan i ostalih kemikalija sve to negdje sjedne tako da je to normalni prirodni tok kojeg nitko nemože promjeniti. Jer čovjek je parazit na planetu Zemlji koja cirkulira kao živo bice,živi i nikako se nemože rješit parazita koji je iscrpljuju. Čovjek ce se ugušit u vlastitom smecu - stara indijanska izreka

  1. 6. 2019,   09:50