Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Evo koliko možete čuvati koje meso u hladnjaku i zamrzivaču

Skladištenje hrane donosi mnoga pitanja i zabrinutosti, osobito kada se radi o mesnim proizvodima. Svaka vrsta mesa ima svoj rok trajanja u hladnjaku i zamrzivaču, evo koja...

Sirova perad

24sata | Autor: 24sata Foto: 24sata

Sirova perad u hladnjaku traje samo dan ili dva (na temperaturi od 5 Celzijevih stupnjeva ili hladnije), ali do godinu dana u zamrzivaču (na temperaturi od -18 Celzijevih stupnjeva ili hladnije). Kuhana perad može stajati u hladnjaku nekoliko dana, a može se i smrznuti te pojesti za dva do šest mjeseci. 

Crveno meso i svinjetina

Steak flavoring for grilling with BBQ or savory sauce with  bast | Autor: 123RF Foto: 123RF

Crveno meso i svinjetina mogu stajati u hladnjaku do pet dana, a mogu se smrznuti na period od četiri do 12 mjeseci. Preostalo kuhano meso će trajati tri do četiri dana u hladnjaku i dva do šest mjeseci ako se zamrzne. 

Mljeveno meso

Mince. Ground meat with ingredients for cooking on black background. Top view | Autor: Dreamstime Foto: Dreamstime

Mljeveno meso, kao što su govedina, teletina, svinjetina ili perad, može stajati u hladnjaku jedan do dva dana, a mogu se zamrznuti na period od tri do četiri mjeseca.

Hrenovke i salame

Foto: Dreamstime

Hrenovke i salame mogu stajati dva tjedna u hladnjaku neotvorene i trebale bi se pojesti u roku od tri do pet dana nakon otvaranja (hrenovke mogu stajati par dana duže), piše Reader's Digest. U zamrzivaču će trajati jedan do dva mjeseca.

Slanina i kobasice

Foto: Ivo Cagalj/PIXELL

Slanina koja stoji u hladnjaku se treba pojesti u roku od tjedan dana, a kobasica se treba pojesti u roku od dva dana. I jedno i drugo se može zamrznuti na mjesec dana, a neke kobasice mogu stajati u zamrzivaču i do dva mjeseca. 

Jaja

Foto: Dreamstime

Sirova jaja mogu biti u hladnjaku do mjesec dana, ali ne više od tjedan dana ako su tvrdo kuhana. Odvojene bjelanjke ili tučena jaja treba zamrznuti i trajat će do godinu dana. Odvojeni bjelanjci ili žumanjci trebaju se pojesti u roku od dva do četiri dana.

JAVNOST OPET ŠOKIRANA: Kraljica ne dolazi na krštenje sina Meghan i Harryja?

Komentari (11)
  • Nakon ovog clanka mogu sve iz frizidera i skrinje bacit...

    18. 6. 2019,   09:24
  • Kako to da švabe u dućanima ne drže jaja u frižiderima?

    18. 6. 2019,   09:33
  • Znači ljudi su u povijesti sušili meso kako bi sa sačuvali... Top kek Vi kažete 2 dana u frižideru....

    18. 6. 2019,   09:59