Obavijesti

Lifestyle

Komentari 21

Evo što sve možete napraviti da depilacija bude manje bolna

Evo što sve možete napraviti da depilacija bude manje bolna

Kod depilacije uvijek postoji bol, no postoje i trikovi koji će ju učiniti podnošljivijom, a evo što sve kozmetičari savjetuju da napravite da iskustvo bude što manje bolno i nelagodno

VIDEO

Većina će žena između brijanja i depilacije odabrati ovo drugo; iako nije trajno rješenje depilacija uklanja dlačice na dulje nego brijanje, prorjeđuje ih i omekša. No, malo se koja žena veseli odlasku na depilaciju u kozmetički salon jer unaprijed zna da će to biti bolan posjet.

POGLEDAJTE VIDEO:

I premda će bol uvijek postojati, dok nam god netko iz tijela čupa dlake s korijenom, postoje neki trikovi koji ju mogu učiniti podnošljivijom. Evo što možete napraviti prije, za vrijeme i nakon depilacije, da iskustvo bude manje bolno i nelagodno.

PRIJE DEPILACIJE

Piling, hidratizacija i AHA kiseline

Facial scrub with salt and thyme oil.

Ako je koža suha suhe su i dlačice, pa će čupanje biti bolnije. Zato koža  koža mora biti nahranjena, i hidratizirana. Dan prije posjeta kozmetičaru napravite piling da makne mrtvu i suhu kožu, a onda mlijekom za tijelo namažite područje koje depilirate.

Hidratantno mlijeko će pomoći dlačice manje urastaju jer će koža biti mekša, a za još bolji rezultat koristite ulja za izrazito suhu kožu i/ili serum ili kremu protiv urastanja (s AHA kiselinama). Što se tiče pilinga, stručnjaci odabiru onaj s dodatkom smeđeg šećera, a možete ga napraviti i sami.

Super trik kako ukloniti mrlje nakon menstruacije s gaćica
Super trik kako ukloniti mrlje nakon menstruacije s gaćica

Nemojte dirati urasle dlačice 

Prčkanje po uraslim dlačicama i istiskivanje prištića iz okolne kože će vam samo izazvati iritaciju i ostaviti ožiljke. Zato to prepustite kozmetičaru kad dođete na tretman. 

Redoviti tretmani

Preporučuje se da između depilaciju prođe 3 do 4 tjedna, a sve manje ili više od toga nije dobro za kožu i dlačice. Dlačice moraju biti duže od dva centimetra kako bi postupak bio učinkovit. Nemojte ih skraćivati ako su duže od toga. Važno je napomenuti i da odlazak na depilaciju preskočite u vrijeme menstrualnog ciklusa ili neposredno prije, jer je tijelo tada osjetljivije.

Tableta protiv bolova

Za izrazito strašljive i one s manjim pragom tolerancije na bol, kozmetičari preporučuju uzimanje tableta protiv bolova dva sata prije odlaska na tretman.

Izbjegavajte kavu 

Budući da kofein može izazvati nervozu i povećati broj otkucaja srca, nemojte piti kavu pije depilacije da budete što je mirniji moguće.

Kreme s anestetikom

Danas su dostupni razni proizvodi za uklanjanje ili ublažavanje boli, u obliku gela, kreme ili spreja koji sadrže lidokain klorid, lokalni anestetik. No, većina njih nije baš efikasna ni praktična jer se mjesto tretmana mora namazati najmanje 45 minuta prije samog tretmana uz zamatanje s najlonom.

Pokazala je dlakave noge pa ju vrijeđaju: Ružna si i depresivna
Pokazala je dlakave noge pa ju vrijeđaju: Ružna si i depresivna

TIJEKOM DEPILACIJE

Pokušajte se maksimalno opustiti

Kozmetičari savjetuju da budete opušteni, što će i vama i osobi koja vam radi depilaciju olakšati i ubrzati proces. Razgovor s kozmetičarkom tijekom tretmana će pomoći odvratiti  misli s čupanja.

Uvjerite se da ste u 'dobrim rukama'

Professional master of wax depilation providing service for client

Kad odabirete gdje ćete ići neka to bude netko s iskustvom, a tijekom depilacije nekoliko puta pogledajte kako izgleda postupak i čini li vaš kozmetičar sve kako bi vam olakšao. Na određenim dijelovima tijela kožu treba dobro zategnuti prije samog čupanja.

NAKON DEPILACIJE

Izbjegavajte slanu i vruću vodu

Pričekate nekoliko sati prije nego uskočite pod vrući tuš kako biste izbjegli neželjene reakcije jer je koža tada osjetljiva Ne preporučuje se ni kupanje u moru neposredno nakon depilacije, kao ni u bazenu, jacuzziju ili boravak u sauni gdje možete skupiti bakterije na otvorene ranice jer tako možete 'navući' bakterije.

Nosite ugodnu odjeću

Depilacija je agresivan postupak za vašu kožu i treba joj neko vrijeme nakon toga da se smiri, a pamuk, lan, svila nešto su s čime ne možete pogriješiti.

Ponovite piling 24 sata nakon depilacije

Getty Images

Piling odstranjuje mrtve stanice i čini kožu mekšom, zaglađenijom i ljepšom. Nekoliko sati nakon depilacije je prerano za agresivan piling, pa pričekajte 24 sata. Tako će se ublažiti neugodan osjećaj čupanja dlačica.

SEKSUALNA EKSTAZA: Ovaj horoskopski znak svi žele u krevetu 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru