Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Evo zašto nije dobro uklanjati stidne dlake - imaju dokaze

Foto:

Stručnjaci kažu kako nije pametno uklanjati stidne dlačice. Objašnjavaju da one imaju neku ulogu na tijelu, kao i obrve ili trepavice. Pa zašto ih onda žene tako marljivo čupaju i briju?

PRETPLATITE SE ZA JOŠ OVAKVOG SADRŽAJA:

U posljednjih nekoliko godina brazilska depilacija je postala toliko popularna da gotovo da nema žene koja se ne depilira.

POGLEDAJTE VIDEO:

No, je li pametno uklanjati stidne dlake? Stručnjaci kažu da nije. Objašnjavaju da te dlačice, kao i obrve ili trepavice, imaju neku ulogu na tijelu - nisu izrasle tek toliko da bi žene imale što brijati, čupati itd.

Svrha stidnih dlaka je sprječavanje prolaska stranih tijela i bakterija do vagine te ulaska u nju. One djeluju kao svojevrstan filter koji sve to zadržava na sebi. Osim toga, dlake pomažu u regulaciji tjelesne temperature na tom dijelu tijela. Bez stidnih dlaka spolovilo je sklonije infekcijama. 

Ipak, mnoge žene će riskirati infekcije samo kako bi bile u trendu, odnosno da im "frizurica" bude kakvom su je zamislile.

Komentari (234)
  • Tako je nastala izreka "Bez dlake na jeziku"

    9. 4. 2017,   08:38
  • poveo sam kratku konverzaciju s jednom sex bombom inače naša milfica 30+ godina koja radi u italiji kao managerica nekih disco klubova, a kad uđe u birtiju samo joj stižu cuge od ljudi s okolnih stolova dakle možete si pretpostavit kako izgleda, rekla mi je da je neobrijanost dole tolerirala kao srednjoškolka, ali kasnije ne!

    9. 4. 2017,   10:01
  • Šokiran sam činjenicom da to bilo tko, tko je završio osnovnu školu, ne zna. Da se o tome moraju pisati članci !?!

    9. 4. 2017,   10:48