Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Evolucija muške uobrazila, a žene učinila skromnima

None Foto: Shutterstock

Sramežljivi muškarci najčešće su propustili priliku prenijeti svoje gene, dok su umišljeni, u najgorem slučaju morali odtrpjeti povremeno odbijanje

Bez obzira jeste li muškarac  koji je krivo protumačio smješak s drugog kraja sobe i počeo dosađivati nezainteresiranoj djevojci ili ste ta djevojka, evolucija vas je natjerala na to. Muškarci, po prirodi, misle da su neodoljivi pa će i najmanji pokret djevojke protumačiti kao da ga vreba. S druge strane, žene su uvjerene da su ružne i da ih muškarci samo lažu kad tvrde suprotno, pokazala je studija Sveučilišta u Teksasu. Oko 500 studenata zamišljali su da su na spoju.  Muškarci su maštali o izlasku s do ušiju zaljubljenim partnericama. No čak i zamišljeni partneri žena, nisu  bili zainteresirani. U najgorem slučaju, pojašnjavaju znanstvenici, umišljen muškarac morat će se suočiti s odbijanjem, dok će oni stidljivi propustiti priliku za prenošenje gena.  Isto tako, evolucija se riješila djevojaka koje su preuzimale inicijativu. Nisu čekale muškarca koji je zaljubljen do ušiju, pa su često ostale same nakon što su  rodile potomka.

ZA SEKS ĆE UČINITI SVE 
Iz muškog kuta, “briga” o potomstvu prestaje seksom. Zato će učiniti baš sve kako bi zaveli baš svaku ženu.

NE VJERUJU MUŠKARCIMA
Muškarce grubih crta lica žene na prvi pogled osude kao nepouzdane jer misle da će ih plodni mužjak ostaviti.

UMIŠLJENA neodoljivost muškarce čini sklonijima nevjeri. I dok žena pretpostavlja da je partner nevjeran, on misli da žene žele baš njega.

ŽENE će se prije zaljubiti, i to zbog evolucijskog kompleksa ružnoće, jer će ih uzvraćeni osmijeh uvjeriti da su sretnice jer je “odabrao baš njih”.

ZBOG podsvjesne predodžbe kako su ružne, žene će češće biti kritične ne samo prema svom izgledu, već će zlobno komentirati i druge djevojke. 

Komentiraj, znaš da želiš!