Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Evolucija nemilosrdno krši elementarna ljudska prava

Evolucija nemilosrdno krši elementarna ljudska prava
1

Po “bontonu” evolucije, muškarci su samo rasplodni hodajući bankomati, a žene strojevi za rađanje djece koje žele izgledati kao barbi

VIDEO

Svaki put kada se zaljubi ili svađa s partnerom, čovjekove osjećaje, misli i reakcije predodredili su njegovi preci prije više milijuna godina. Ne samo to, nego se u tom trenutku svađaju svi muškarci sa svim ženama na svijetu. Jer evolcija je predodredila ponašanje obaju spolova, no ujedno "sluša" i sadašnje svađe kako bi mogla nadograditi svoja pravila, tvrde psiholozi dr. Miller i dr. Kanazawa. Tim mehanizmom evolucija je uspostavila biološki "bonton", odnosno pravila ponašanja koja odreuđuju ljudsku prirodu. Nije se obazirala na "političku koreknost" ili osjećaje pojedinaca. Besprijekorno je obavila svoj posao i prilagodila ljude na sve nedaće te omogučila razmnožavanje i opstanak vrste. No proces nije prošao bez žrtava. Da se pravila koja je evolucija uspostavila nalaze u statutu tvrtke ili zakonima države, istog trena našli bi se pred sudom za ljudska prava. Jer muškarci su, po evolucijskom zakonu, bankomati s nogama i zalihom gena koje žele širiti, a žene barbikaste rodilje. Prema psiholozima, ne samo da svi muškarci ne mogu odoljeti plavušama uskog struka i širokih bokova i grudi, nego sve žene žele tako izgledati.

PAROVI SA SINOM RJEĐE SE RASTAJU
Muški potencijal za širenjem gena ovisi o imetku pa će roditelji učiniti sve da bi mu ga prenjeli. Privlačnost žena ovisi o mladolikosti, koju ne mogu sačuvati pa ih ništa ne drži skupa.

ŽENE KRIVE ZA MUŠKU SREDNJIH GODINA
Nakon što mu životna partnerica uđe u menopauzu, evolucija tjera muškarca da "lovi" mlađe, plodne žene. Kožnata jakna i choper nije odraz neiživljene mladosti, nego podsvjesna potreba da privuče mlađe.

MONOGAMIJA KORISTI SAMO SAVRŠENOJ ŽENI
Ako društvu nedostaje muškaraca, barem onih "kvalitetnih", poligamija omoguĆuje ženama da ih djele. Monogamija koristi samo najpoželjnijoj udavači. Nakon što bogat, privlačan muškarac odabere baš nju, ona će držati monopol.

BOGATI ČEŠĆE IMAJU SINOVE, A LIJEPI KĆERI
Prosjek čovječanstva je 105 dječaka na 100 djevojčica, no evolucija se pobrinula da to ovisi o okolnostima. Tijekom povijesti bogati muškarac mogao si je priuštiti mnoštvo žena. Osnovni "resurs" žene bila je ljepota pa su lijepi roditelji češćše dobivali kćeri.

POLITIČARE PRIRODA TJERA DA VARAJU ŽENE
Osnovni je smisao moći, iz evolucijske perspektive, prilika da se prenesu geni. Pravilo bi vrijedilo i za žene, no one potomka moraju othratniti. Primjera radi, 4 milijuna ljudi nosi gene Džingis-kana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Dnevni horoskop za petak 10. svibnja: Biku cvjeta društveni život, Rak je pod povećalom...
ŠTO VAS ČEKA DANAS?

Dnevni horoskop za petak 10. svibnja: Biku cvjeta društveni život, Rak je pod povećalom...

Pročitajte dnevni horoskop za petak 10. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

'Muž i ja spojili smo prezimena i izmislili naše, potpuno novo'
ŠTO MISLITE O IDEJI?

'Muž i ja spojili smo prezimena i izmislili naše, potpuno novo'

Amerikanci Marcy Donnelly (50) i Chris Buerger (52), spojili su svoja prezimena kada su se vjenčali 2000. godine. Kažu da je počelo kao šala, no na kraju im sve ima smisla
'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom