Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Fanovi Harryja Pottera mogu se voziti u vlaku za Hogwarts

Oni koji su prošli 'čarobnjačku rutu' tvrde da je impresivna jer prolazi pored prekrasnog jezera Loch Morar i planine Ben Nevis. Vlak često staje tako da je moguće fotografirati krajolike

Mnoga djeca, ali i stariji, koji su odrastali uz čitanje knjiga o Harry Potteru maštali su o tome da dobiju pismo iz Hogwartsa. No, iako sova nije stigla na njihov prozor i nisu postali čarobnjaci, ipak mogu iskusiti dio tog magičnog svijeta i provozati se Hogwarts Expressom.

MAGIČNA POHLEPA Harry Potter klon Pokemon GO-a izašao uz brojne kritike

Prolaz u svijet čarobnjaka s postaje King's Cross u Londonu ovjekovječen je kolicima u zidu na 'skrivenoj' stanici 9 ¾. Vlak za obožavatelje ne kreće s te stanice.

Vlak Jacobite koji se koristio za snimanje filmova vozi po Škotskoj dva puta dnevno, sve do listopada. Kreće iz grada Fort William, a putovanje traje šest sati. Posljednja stanica mu je Mallaig.

Iako datira još iz viktorijanskog doba i nedavno je proslavio 125. rođendan, Jacobite je proglašen najboljim vlakom u Britaniji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hogwarts Express pleasing the crowds this afternoon

A post shared by ADAM WEST (@adamwestphoto) on

Oni koji su prošli 'čarobnjačku rutu' tvrde da je impresivna jer prolazi pored prekrasnog jezera Loch Morar i planine Ben Nevis. Vlak često staje tako da je moguće fotografirati krajolike. 

Author J.K. Rowling poses for photographers at a gala performance of the play Harry Potter and the Cursed Child parts One and Two in London NOVE HOGWARTS AVANTURE J.K. Rowling oduševila fanove: Stižu nove Harry Potter knjige

Za obožavatelji koji žele sjediti u istoj kabini kao Harry, Ron i Hermiona karta u jednom smjeru iznosi 31,75 funti (oko 250 kuna).

via GIPHY

Osim što ne stiže u Hogwarts, postoji još jedna razlika od filmova s malim čarobnjakom. Naime, na vlaku se ne mogu kupiti čokoladne žabe, bomboni ili peciva s bundevom.

Komentari (2)
  • Kako može biti poruka ovo: realista 7 Prati Ignoriraj poduzetnost se isplati osim u hr zbog velikih nameta , neki dan sam cuo vijest da izvozimo psenicu a uvozimo brasno upitne kvalitete , kao i drvo a uvozimo ivericu ? A ova poruci nije na pravom mjestu. Jer se ovdje priča o video igri na mobitelu ,a ne o trgovini stvarima i prodajom. . Kako je nekom ta poruka prošla da nije izbrisao i blokirao komentara te poruke i kaznio sa žutim kartonom.

    2. 10. 2019,   16:27
  • poduzetnost se isplati osim u hr zbog velikih nameta , neki dan sam cuo vijest da izvozimo psenicu a uvozimo brasno upitne kvalitete , kao i drvo a uvozimo ivericu

    12. 8. 2019,   12:28