Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Feng shui trikovi za više obilja: Spremi nered i posadi bosiljak

Feng shui trikovi za više obilja: Spremi nered i posadi bosiljak
1

Prema klasičnim pravilima feng shuija, polje novca nalazi se na jugoistoku životnog prostora, a predmeti koje tamo stavite utječu na stjecanje bogatstva i obilja

VIDEO

Vještina feng shuija, rođena prije šest tisuća godina u Kini, poučava uređenje prostora u skladu s okruženjem radi sklada i sreće ljudi. Cilj je feng shuija privlačenje i slobodan protok životne sile chi u prostorima koje nastanjujemo. Prema pravilima feng shuija, predmeti koje postavite u jugoistočni dio doma utječu na sposobnost stjecanja obilja. Zato tamo izložite posudu s nešto novca ili zlatnih predmeta. Taj je prostor vezan za energiju drveta te utječe na razvijanje poslova, komunikacije, emocionalnog i materijalnog bogatstva, kao i prepoznavanje prilika, a aktivira se drvenim i vodenim elementima. 

Zlatne ribice
Jugoistočni kut doma pogodan je i za postavljanje akvarija. U svrhu privlačenja novca, kineska tradicija nalaže umetanje u akvarij osam narančastih ili žutih ribica te jedne crne ribice. Broj osam u feng shuiju predstavlja prosperitet. Prema legendi, ako vas ili vašu obitelj pogodi nevolja, crna će je ribica upiti i preuzeti na sebe umjesto vas. Nemate li mogućnost za držanje akvarija, možete nabaviti poster s prizorom akvarija i devet ribica u dućanu s kineskim suvenirima. 

Venera ne podnosi nered
Obilje je pod okriljem planeta Venere. Znajte da je Venera boginja ljepote i šarma pa neće ući u prljavu i neurednu kuću. Gomile otpada, zakrčeni prolazi i naslage prašine priječe put energiji bogaćenja i napretka, pa ona ne može pritjecati niti se nakupljati u takvom prostoru.

Poštujte sredstva plaćanja
Ne nabacujte novac u novčanik, torbu, kuvertu ili ladicu. Novac zaslužuje poštovanje. Nastojte ga ne savijati, gužvati ili prljati. Ako ga držite u novčaniku, poredajte novčanice tako da naprijed idu najmanje vrijedne, a u pozadini najvrednije. Položite kreditne kartice uspravno i tako da prednja strana gleda prema naprijed. Poštujete li novac i druga sredstva plaćanja na ovaj jednostavan i praktičan način, ona će vam se odužiti i uvijek vam biti na raspolaganju.
Razvrstajte račune tako da odvojite plaćene od neplaćenih, a obje skupine složite po datumima dospijeća plaćanja.
  
Kristali bogatstva
Nabavite komadić kristala citrina, koji ima veliku moć privlačenja novca i općenito obilja. To je vrlo zahvalan kristal jer je dostupan u mnogim trgovinama i ne treba ga čistiti niti posebno održavati. Pohranite ga na mjestu u stanu gdje držite novac, u novčaniku, u kasici, na radnom stolu... Citrin će također osnažiti vaše samopouzdanje pa ga je dobro nositi i kao nakit. Pirit je još jedan popularan kamen koji privlači bogatstvo. 

 

Biljke obilja
U dobre i povoljne feng shui biljke spadaju bambus, bor, božur, magnolija, orhideja, krizantema, krasula, srebrna kruna, drvo i cvijet šljive, narcis i druge gomoljike, ljiljan, lotus, breskva, naranča, begonija, gardenija te Philodendron Sandes ili drvo novca. Krasulu se preporučuje saditi u dekorativnoj posudi uz glavni ulaz jer privlači obilje i napredak te se još naziva i “biljka novca”. Možete je držati na zapadu ili sjeverozapadu. Imajte u kući bosiljak, fantastičnu biljku koja privlači novac. Držite u stanu zdjelu riže, jer ona simbolizira plodnost i obilje. Posuda s narančama, limunima ili limetama u kući još je jedan predmet koji donosi materijalni napredak. Nabavite koru cimeta ili cimetov prah. Naspite 10 dkg cimeta u posudu i postavite je u dijelu stana gdje radite ili pohranjujete novac. Još je snažnije eterično ulje cimeta pa nakapajte nekoliko kapi u mirisnu lampu i pustite da se miris širi domom. Naranča nosi simbol sreće, obilja i napretka. Idealno je da bude na ulazu u kuću, sa svake strane po jedna. Može se staviti na jug. Citrusi su općenito dobri za zdravlje i plodnost pa se mogu staviti i na jugozapad.

Ljubičasto, crveno i zeleno
Ove boje podržavaju energiju obilja. Odaberite način primjene ovih boja ovisno o rasporedu namještaja u stanu. Ako vam odgovara, objesite na taj dio zida sliku ili goblen na kojima prevladavaju ljubičasto, crveno i zeleno.
Postavite u taj kut tri figurice ili ugradite tri lampice u tim bojama. Položite tamo staklenu kuglu u koju ste umetnuli ljubičasti ametist, crveni karneol i zeleni žad. Najjače ćete potaknuti priljev obilja ako nabavite lava lampu u ove tri boje. Obojeni se vosak kreće u lava lampi, a sve pokretno, prema feng shuiju, pomaže kruženju novca u životu. 

Problem with faucet in kitchen

Spustite poklopce
Imate li u domu pokvarene cijevi ili slavine, i novac bi vam mogao istjecati. Što je curenje bliže jugoistočnom kutu doma, to će nepovoljan utjecaj biti pogubniji. Neovisno o tome jesu li vodovodne instalacije ispravne, imajte čvrsto zavrnute slavine.
Također, držite poklopac WC školjke uvijek spuštenim između korištenja kako energija novca ne bi bježala kroz otvor. 
   
Prizori vode
Želite li da se vaša karijera u dogledno vrijeme ne mijenja ili se planirate umiroviti, ukrasite sektor karijere slikama vode stajaćice - mora ili jezera. Žudite li za promjenom, opremite taj prostor slikama tekuće vode. Izbjegavajte slike uzburkane vode, vodopada, oluje ili samotnog svjetionika.
 
Polje karijere 
Po feng shuiju, tamne boje, kao što su mornarsko plava, tamnozelena, siva i crna povezane su s vodom. Isto vrijedi i za asimetrično oblikovane predmete. Unesite tkanine i predmete tih boja i oblika u ovaj dio doma kako biste ojačali dobre energije u polju karijere.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

zenzacija 10 09:49
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith