Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Festival sladoleda u Njivicama na Krku oduševio male i velike

Festival sladoleda u Njivicama na Krku oduševio male i velike

Od ranih jutarnjih sati su ljubitelji ledene poslastice na drugom po redu Festivalu sladoleda znatiželjno obilazili sami centar događanja, a na svakom kutku dočekalo ih je poneko iznenađenje

VIDEO

Ljetovanje koje će se još dugo prepričavati i još duže pamtiti nezamislivo je, naravno, bez sunca, višesatnog kupanja u moru na idealnoj plaži, ali i omiljene ljetne slastice - sladoleda. Kako za odrasle tako i za one najmlađe Njivice su proteklog vikenda svakako ponudile doživljaj za pamćenje.

Od ranih jutarnjih sati su ljubitelji sladoleda na drugom po redu festivalu sladoleda znatiželjno obilazili sami centar događanja, a na svakom kutku dočekalo ih je poneko iznenađenje.

Odrasli su jutarnju šetnju tako mogli započeti ispijanjem affogata, a za to vrijeme oni najmlađi su krenuli u sladolednu potragu za blagom. Vrhunac prijepodnevne avanture bila je dječja tematska radionica časopisa National Geographic Hrvatska koja se održala uz podršku domaćina Njivice Hotels i Resorts (njiviceresort.com) u kojoj su mališani radili vlastiti sladoled.

Veliku pažnju i oduševljenje posjetitelja izazvali su i artisti, mađioničari, ulični artisti i akrobati, face-painting umjetnici kao i mnogobrojne prezentacije sladolednih majstorija.

Njima nije odoljela niti operna diva Sandra Bagarić koja je s obitelji posjetila drugi po redu Festival sladoleda i kušala nekoliko vrsta omiljene ljetne slastice. Najviše se oduševila sladoledom bez glutena, šećera i dodanih aroma pa priznala kako je to od sada njezina omiljena ljetna delicija u kojoj može uživati bez malo grižnje savjesti.

- Ljetujemo u blizini i s oduševljenjem smo podržali ovu slasnu priredbu. Same radionice su bile vrlo uspješne, djeca prezadovoljna, a mi sretni što su toliko toga naučila u spoju ugode i stjecanja korisnog znanja. Jedva čekamo iduće radionice - rekla je.

Oduševljen je i sam glavni urednik časopisa National Geographic Hrvatska, Hrvoje Prčić koji je cijelo vrijeme odgovarao na mnogobrojna pitanja dječice, ali i sudjelovao na radionicama na kojima se već ovog puta tražilo mjesto više.

- Ljetovanje djece u pravilu se svodi na kupanje igru, ali najčešće nažalost većinom vremena uz ekrane prijenosnih računala i mobitela. A upravo je to vrijeme kad djeca bez obveze i nametanja u opuštenom okruženju mogu učiti najbrže. Na toj se ideji temeljio projekt ljetnih edukativnih radionica National Geographica Hrvatska, a savršen partner radi svojih nastojanja u održivom razvoju postao je turistički resort Njivice - rekao je.

Mala turistička općina Omišalj-Njivice daje osobiti potencijal za razvoj održivog turizma. Upravo održivost, ekologija i prirodna bogatstva otoka koja nisu isključivo vezana uz plaže jesu smjernice razvoja hotelijerstva u Njivicama. Kamp Njivice odraz je njihove predanosti načelima održivosti, a Marbera Green Villas Flora (marberavillas.com) uskoro će dočekati nove goste prema najmodernijim trendovima doživljajne ponude u duhu održivog turizma.

- Cijeli otok Krk obiteljska je destinacija i našoj publici želimo ponuditi doživljaj za pamćenje koji će ih podsjećati i na održive turističke sadržaje i ponude - istaknula je direktorica turističke zajednice Omišalj Njivice, Andrea Orlić.

Upravo iz tog razloga nas sljedeće radionice časopisa National Geographic Hrvatska u Njivicama na zelenom otoku Krku ovog kolovoza vode u svijet ekologije i očuvanja okoliša.

VIDI OVO: 10 tajnih hrvatskih plaža za koje morate znati.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru