Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Festival sladoleda u Njivicama na Krku oduševio male i velike

Od ranih jutarnjih sati su ljubitelji ledene poslastice na drugom po redu Festivalu sladoleda znatiželjno obilazili sami centar događanja, a na svakom kutku dočekalo ih je poneko iznenađenje

Ljetovanje koje će se još dugo prepričavati i još duže pamtiti nezamislivo je, naravno, bez sunca, višesatnog kupanja u moru na idealnoj plaži, ali i omiljene ljetne slastice - sladoleda. Kako za odrasle tako i za one najmlađe Njivice su proteklog vikenda svakako ponudile doživljaj za pamćenje.

Foto: PR

Od ranih jutarnjih sati su ljubitelji sladoleda na drugom po redu festivalu sladoleda znatiželjno obilazili sami centar događanja, a na svakom kutku dočekalo ih je poneko iznenađenje.

Foto: PR

Odrasli su jutarnju šetnju tako mogli započeti ispijanjem affogata, a za to vrijeme oni najmlađi su krenuli u sladolednu potragu za blagom. Vrhunac prijepodnevne avanture bila je dječja tematska radionica časopisa National Geographic Hrvatska koja se održala uz podršku domaćina Njivice Hotels i Resorts (njiviceresort.com) u kojoj su mališani radili vlastiti sladoled.

Foto: PR

Veliku pažnju i oduševljenje posjetitelja izazvali su i artisti, mađioničari, ulični artisti i akrobati, face-painting umjetnici kao i mnogobrojne prezentacije sladolednih majstorija.

Foto: PR

Njima nije odoljela niti operna diva Sandra Bagarić koja je s obitelji posjetila drugi po redu Festival sladoleda i kušala nekoliko vrsta omiljene ljetne slastice. Najviše se oduševila sladoledom bez glutena, šećera i dodanih aroma pa priznala kako je to od sada njezina omiljena ljetna delicija u kojoj može uživati bez malo grižnje savjesti.

Foto: PR

- Ljetujemo u blizini i s oduševljenjem smo podržali ovu slasnu priredbu. Same radionice su bile vrlo uspješne, djeca prezadovoljna, a mi sretni što su toliko toga naučila u spoju ugode i stjecanja korisnog znanja. Jedva čekamo iduće radionice - rekla je.

Foto: PR

Oduševljen je i sam glavni urednik časopisa National Geographic Hrvatska, Hrvoje Prčić koji je cijelo vrijeme odgovarao na mnogobrojna pitanja dječice, ali i sudjelovao na radionicama na kojima se već ovog puta tražilo mjesto više.

Foto: PR

- Ljetovanje djece u pravilu se svodi na kupanje igru, ali najčešće nažalost većinom vremena uz ekrane prijenosnih računala i mobitela. A upravo je to vrijeme kad djeca bez obveze i nametanja u opuštenom okruženju mogu učiti najbrže. Na toj se ideji temeljio projekt ljetnih edukativnih radionica National Geographica Hrvatska, a savršen partner radi svojih nastojanja u održivom razvoju postao je turistički resort Njivice - rekao je.

Foto: PR

Mala turistička općina Omišalj-Njivice daje osobiti potencijal za razvoj održivog turizma. Upravo održivost, ekologija i prirodna bogatstva otoka koja nisu isključivo vezana uz plaže jesu smjernice razvoja hotelijerstva u Njivicama. Kamp Njivice odraz je njihove predanosti načelima održivosti, a Marbera Green Villas Flora (marberavillas.com) uskoro će dočekati nove goste prema najmodernijim trendovima doživljajne ponude u duhu održivog turizma.

Foto: PR

- Cijeli otok Krk obiteljska je destinacija i našoj publici želimo ponuditi doživljaj za pamćenje koji će ih podsjećati i na održive turističke sadržaje i ponude - istaknula je direktorica turističke zajednice Omišalj Njivice, Andrea Orlić.

Upravo iz tog razloga nas sljedeće radionice časopisa National Geographic Hrvatska u Njivicama na zelenom otoku Krku ovog kolovoza vode u svijet ekologije i očuvanja okoliša.

VIDI OVO: 10 tajnih hrvatskih plaža za koje morate znati.

Komentiraj, znaš da želiš!