Obavijesti

Lifestyle

Komentari 27

Fetiš je vaša seksi igračka koju ne možete nabaviti u dućanu

Fetiš je vaša seksi igračka koju ne možete nabaviti u dućanu

Uvjerite partnera da vas više uzbuđuje on nego vaš fetiš te da vas ‘pali’ to što on sudjeluje u tome. To bi se moglo pretvoriti u vrući seks u kojem ćete oboje uživati

VIDEO

Fetiš nije poremećaj i ljude zbog toga ne treba osuđivati, koliko god djelovao neobično, ističe Violet Blue, autorica knjige “Fetish Sex: A Complete Guide to Sexual Fetishes”.

- O fetišima se najčešće priča kao o bizarnim i neobičnim praksama koje primjenjuje šačica ljudi. No s obzirom na kulturne stereotipe o tome kako izgleda ‘normalan’ seks, gotovo sve što radite izvan oženjenog, heteroseksualnog, misionarskog odnosa može se smatrati ‘neobičnim’ - kaže autorica.

U stvarnosti, svatko ima fetiš - bilo to oko položaja za seks, boje kose ili nekog dijela tijela, tvrdi autorica. Kad netko ima seksualni fetiš, objašnjava, to znači da za njega neki predmet, način oblačenja ili određeni scenarij poprima magičnu kvalitetu, ima dublje značenje i postaje dio omiljenih seksualnih iskustava te mu može biti nužan za potpuno zadovoljstvo.

- To je zapravo vaša najpouzdanija seksualna igračka. Ponekad postoji racionalno objašnjenje zašto nekog privlači određeni par cipela ili nošenje korzeta, no češće nema objašnjenja zašto nas fetiši magnetski privlače - tvrdi autorica. Ističe da postoji i “fetišna” moda. Koža, lateks, steznici, štikle s vrtoglavo visokom petom i seksi čarape glavna su obilježja te goleme svjetske industrije, razvijene najviše u Europi i Sj. Americi.

- Neki su ljudi opsjednuti velikim dojkama, dok se drugima sviđaju male, neki su ludi za velikim penisima... Sve su to seksualni fetiši. Oni se čine pitomima u usporedbi s fetišima na patuljke i divove te se takvi neuobičajeni fetiši često stigmatiziraju. Mnogi smatraju da ne mogu dijeliti svoj fetiš sa svojim najmilijima. Taj nedostatak često liječe kroz masturbaciju ili povezivanje s ljudima sličnih fetiša preko interneta. Često nisu iskreni prema partneru zbog srama ili straha da će ga izgubiti. No fetiši su uglavnom bezopasni, osim ako ne postanu tajna zbog koje se osjećate izolirano u vezi - naglašava autorica. Ističe da se oni ne mogu “izliječiti” niti će samo nestati.

Rutinske uloge u vezi dovode do nedostatka seksualne želje
Rutinske uloge u vezi dovode do nedostatka seksualne želje

- Fetiši mogu uzrokovati probleme u vezi kad se netko osjeća loše jer to taji partneru. Zato, ako vi ili vaš ljubavnik imate fetiš, pokušajte razgovarati o tome. Ako se radi o vašem fetišu, dajte mu do znanja da je to jedino što ste skrivali od njega. Uvjerite ga da vas više uzbuđuje on nego vaš fetiš i da vas ‘pali’ to što on sudjeluje u tome - savjetuje autorica. S druge strane, nastavlja, saznanje da vaš partner ima fetiš isprva se može činiti uznemirujućim.

Lagani dodiri i igranje kosom znakovi su da vas žena zavodi
Lagani dodiri i igranje kosom znakovi su da vas žena zavodi

- Mogli biste se zapitati čuva li vaš ljubavnik cijelo vrijeme tajne. Ali imajte na umu da vam on povjerava jednu od najčuvanijih i najuzbudljivijih tajni. Osvijestite da njegovo ili njezino uzbuđenje određenim predmetom ili postupcima nije zamjena za vas, nego da želi to podijeliti s vama. To bi se moglo pretvoriti u vrući seks u kojem ćete oboje uživati. Ne gledajte na fetiš kao na suparnika ili nešto s čime se natječete za partnerovu naklonost. Umjesto toga upotrijebite ga kao oruđe za seks. Fetiš koji se dijeli je seksualna igračka koju ne možete kupiti u seks-shopu - zaključuje autorica.

STRUČNJACI NAPOKON OBJASNILI: 'Kad vas netko drugi sanja, to može značiti dvije stvari'

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'