Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Finci nude besplatne odmore: Dođite, naučite kako biti sretni

Rent a Finn' je kampanja u kojoj će osam običnih Finaca pozvati strance u Finsku, kako bi s njima podijelili svoje iskustvo u finskoj prirodi, jer Finci žele učiniti Zemlju ponovo sretnom

Finska, u kojoj prema raznim istraživanjima žive najsretniji ljudi na svijetu, pokušava tu sreću 'podijeliti' sa svijetom tako što ljudima nude besplatno ljetovanje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Finska turistička zajednica tako od nedavno ima ponudu ‘Rent a Finn’ (Iznajmi Finca), preko koje ljudima nude da odaberu Finsku za svoj godišnji odmor, i to dio zemlje koji im djeluje najsretnije. Svi koji se odluče isprobati malo finske sreće, vrijeme će provesti s njihovim 'vodičima za sreću', a Finci se nadaju da će njihov opušteni, prirodni način života skinuti malo stresa s naših ramena. Iz Visit Finland su priopćili:

- 'Rent a Finn' je kampanja u kojoj će osam običnih Finaca pozvati strance u Finsku, kako bi s njima podijelili svoje iskustvo u finskoj prirodi, jer Finci žele učiniti Zemlju ponovo sretnom! 'Iznajmit' ćemo osam običnih Finaca kao vodiče sreće, a oni će pomoći stranim turistima da se ponovo povežu s prirodom ovog ljeta.

Jedan od vodiča zove se Esko i gradonačelnik je Rovaniemija, ruralnog gradića u Laponiji. Esko, kaže, želi sa zainteresiranima podijeliti čari finskog ljeta tako što će turisti posjetiti njegovu vikendicu, brati s njim bobice, voziti brod i igrati finsku igru mölkky.

Drugi vodiči su par Linda i Niko, koji žive na Utöu, najjužnijem otoku finskog arhipelaga. Oni će s turistima podijeliti jednostavnost otočnog života, a povesti će ih na jedrenje i kampiranje s njihovim psom. 

Foto: Visit Finland

Tu je i studentica i učiteljica joge Katja, koja živi u idiličnom susjedstvu Helsinkija, koji se zove Käpylä, i koja će s gostima podijeliti kako iskusiti prirodu u gradskom okruženju. 

Dreamstime VESELE NAS PRIJATELJI I DJECA Hrvati su sretna nacija, a plaća nam ne utječe na zadovoljstvo

Svi koji žele iskoristiti vodiča sreće, trebaju snimiti trominutni video u kojem opisujete sebe, svoju vezu s prirodom i zašto žele posjetiti Finsku, te ispuniti aplikaciju na njihovoj web stranici, a onima koji se odluče na ovakav posjet Finskoj su svi troškovi pokriveni. 

Ukoliko želite 'iznajmiti Finca', morate ispuniti prijavnicu na njihovoj internetskoj stranici.

MUŠKARCI SKROZ 'POLUDE': Kad im žene rade ovo, ne mogu se suzdržati 

Komentari (17)
  • Finska ,zemlja sa najviše plavušica . Bio bi sretan tamo ..

    25. 3. 2019,   16:07
  • gdje je evropa,a gdje smo mi...tako blizu ,a tako daleko....😔

    25. 3. 2019,   18:08
  • Nema za nas sretnije i bogatije zemlje od Hrvatske !

    25. 3. 2019,   16:11