Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Fotografi za vjenčanja otkrili kako znati hoće li brak trajati

None Foto: Dreamstime

Dobri pokazatelji uspješne veze su, između ostalog, i puno kontakta očima te suptilni fizički dodiri, čak i kada ne gledaju jedno u drugo ili dok se druže sa drugim gostima i obitelji

Kada fotografiraju vjenčanja ili zaruke, fotografi posebnu pažnju posvećuju govoru tijela partnera, kako se gledaju i promatraju jer je sve to važno za hvatanje pravog trenutka kamerom. Dvije fotografkinje Ariele Chapman i Erica Whiting otkrile su kako one mogu zaključiti hoće li veza ljubavnog para trajati ili neće. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Parovi koji se zajedno smiju, ostaju zajedno

I Ariele i Erica smatraju da je smijeh ključ svake uspješne veze. Također, kada zajedno mogu prevladati nelagodu što, recimo, stoje pred objektivom nekoga koga ne poznaju, i znaju se usredotočiti na zajedničku zabavu - i to je pokazatelj njihove dobre budućnosti.

- Kad se parovi puno smiju tijekom snimanja, to pokazuje koliko uživaju jedno u drugome. Smijeh je izuzetno važan za dobru vezu, šaliti se međusobno je ono što život čini zabavnim. Jer, život ne bi trebalo doživljavati previše ozbiljno. Kada fotografiram parove i oni se smiju, to mi daje naslutiti da će njihova veza trajati - kaže fotografkinja Ariele Chapman.

IZGUBLJEN NA BRAČU Našla vjenčani prsten iz 1963. 'Želim naći njegovu vlasnicu'

Kontakt očima i suptilni dodiri

Njezina kolegica primjećuje detalje poput kontakta očima i suptilnih dodira.

- Dobri pokazatelji uspješne veze su i puno kontakta očima te suptilni fizički dodiri, poput držanja za ruke, čak i kada ne gledaju jedno u drugo ili dok se druže s drugim gostima i obitelji. Po meni je to najveći pokazatelj hoće li brak trajati - rekla je Erica.

S druge strane, nailaze i na parove koji se tijekom snimanja svađaju ili ponižavaju jedno drugo. U takvim slučajevima nema puno dileme - njihova veza vjerojatno neće dobro završiti niti će živjeti sretno dok su zajedno. Pravi partneri trebali bi težiti tome da povećavaju samopouzdanja voljene osobe, a ne da ga srozavaju.

Foto: Dreamstime

Loši znakovi

Erica kaže kako postoji još jedan loš znak - kada je jedan od partnera potpuno nezainteresiran za fotografije vjenčanja niti ima interesa sudjelovati u tome. Kaže kako zna vidjeti parove koji se zbog toga svađaju pred kamerom ili postaju sarkastični, a to nikako nije pokazatelj sretne veze koja će trajati cijeli život.

Obje fotografkinje napominju kako sama svadbena zabava i članovi obitelji mogu otkriti koliko će taj brak biti uspješan.

- Sukobi, napetosti ili svađe na samoj zabavi ili sa članovima obitelji pokazuju znakove stresa u vezi ili su pokazatelji da će kasnije u vezi biti neugodne napetosti - kaže Ariele i dodala da, s druge strane, komplimenti koje partneri izgovaraju jedno drugome tijekom snimanja su dobar znak za sretnu vezu.

SPREMNI I NA BRAK Zajedno smo već 10 godina, ali ne planiramo zajednički život

'Podižite partnerovo samopouzdanje'

- Najbolji savjet koji im mogu dati je taj da podižu samopouzdanje partnera, a ne da ga spuštaju. Na primjer, ako tijekom fotografiranja partnerica kaže da se osjeća natečeno ili se ne osjeća lijepom, partner im treba uputiti riječi ohrabrenja tipa 'Lijepa si', ili nešto drugo što će ojačati njezino samopouzdanje. Mislim da su parovi koji se međusobno izgrađuju i podižu si samopouzdanje dobar potencijal za sretnu vezu - dodala je.

Ipak, napominje da je teško tvrditi hoće li veza trajati ili ne, ali moguće je pretpostaviti po nekim sitnicama. Našalila se da bi najbolji pokazatelj bio 'gledati ih dok sastavljaju namještaj iz Ikee', prenosi Insider.

POGLEDAJTE VIDEO:

Komentari (37)
  • Imam lipe slike sjecanja sa vjencanja i uvik sam se pitala sta je nasao u meni..bilo me stid u pocetku strah al danas ni mi zaj...🙋

    17. 9. 2019,   19:12
  • otisli ste draga gospodo prerano ostavili uspomene svoju ljepotu svoju dobrotu svoju dusu..hvala Vam lipotice sta ste mi ostavili svoje maleno i ljubav vaseg zivota..nikada vas necemo zaboravit jer vasa slika u sobi vase kci ostat ce vjecno 🙋

    17. 9. 2019,   19:16
  • Radio sam jednu svadbu gdje su se oko 2 u noći mladenci posvađali toliko da je mladenka pobjegla i njezina bliža familija a šta je bilo dalje ne znam.

    17. 9. 2019,   21:47