Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Fotografija koja je rasplakala mnoge: Otkrili su njezinu priču

Znala sam da će to biti jedna od najupečatljivijih fotografija koju sam ikada napravila. Zamislila sam kako bih se ja osjećala da sam u toj situaciji, rekla je fotografkinja

Upravo ova fotografija dvojice braće pobijedila je na prestižnom natjecanju 'Portrait Masters', a sudac ju je opisao kao 'prekrasnu proslavu života'. Mnoge je zanimalo kakva priča se krije iza njezinog nastanka.

Cherie Ayrton je majka sa Novog Zelanda kojoj se srce slomilo kada je u petom mjesecu trudnoće saznala da je jedan od njezinih blizanaca preminuo. Tijekom rađanja u isto vrijeme je osjećala neopisivu sreću i strašnu tugu. Preživjelom sinu dala je ime Tiger, a mrtvom Johnny.

'NISAM MOGAO MIRNO SPAVATI' Spasio mu je život: Učitelj je posvojio bolesnog učenika (13)

Njegovo malo tijelo su kremirali, a potom su odlučili angažirati fotografkinju Sarah Simmons iz 'Charlie Horse Photography'. Ona je napravila fotografiju koja je toliko dirljiva da su mnogi nad njome zaplakali. Slikala je Tigera pored pepela njegovog brata, a majka ju je nazvala 'Zauvijek zajedno'. 

Here is my first image to be judged today and another SILVER. This image is incredibly important to me and the one I was...

Objavljuje Charlie Horse Photography - Contemporary PortraitureČetvrtak, 5. srpnja 2018.

Fotografija predstavlja njihovu povezanost u maternici

- Sarah mi je poslala poruku sa idejom da dječake slika zajedno i pitala me bi li bilo u redu da donesem Johnnyjev pepeo. Bila sam nestrpljiva vidjeti kako je to zamislila i presretna što ćemo imati zajedničku fotografiju naših snova koju možemo zauvijek gledati. Kada mi je poslala fotografiju bila sam izvan sebe, preplavile su me emocije jer je ta fotografija toliko snažna. Zahvalna sam joj jako - rekla je majka.

MEDICINSKO ČUDO Imala je 250 grama: Najmanja beba na svijetu stigla je kući

Fotografkinja je znala koliko je to za ovu majku emocionalno, posebno jer je ranije vidjela fotografiju na kojoj njezina kćer drži Johnnyjev pepeo i plače.

- Znala sam da će to biti jedna od najupečatljivijih fotografija koju sam ikada napravila. Zamislila sam kako bih se ja osjećala da sam u toj situaciji - rekla je Sarah, a prenosi Parents.

Komentari (6)
  • E da, ponekad se u največoj agoniji boli pronađe mrva nečeg što popuni djelič praznine,pokrpa srce da bi moglo kako tako kuca dalje onda kad mu se i nekuca! Takvu snagu samo žena ima!

    9. 6. 2019,   21:14
  • tužno

    10. 6. 2019,   18:47
  • Morbidno

    10. 6. 2019,   10:27