Obavijesti

Lifestyle

Komentari 11

Frizura baš za čistu peticu - vlasište se "liječi" bademom

Frizura baš za čistu peticu - vlasište se "liječi" bademom
1

Masnu se kosu preporučuje prati svaki dan, ali obvezno nekim blagim šamponom, a ako je moguće izbjegavajte svaki dan koristiti gel, pjenu, lak i druge preparate

VIDEO

Najčešći problem koji tinejdžeri imaju s kosom je što im se često masti zbog pojačane aktivacije žlijezda. 

Rješenje je češće pranje kose, čak i svaki dan ako je potrebno. Pritom pazite da rabite blage šampone da ne biste još više narušili ravnotežu vlasišta. Regenerator nanesite samo na vrhove za lakše raščešljavanje. Također, kosu nemojte češljati dok je mokra jer je tad sklonija pucanju. Izbjegavajte i često sušenje kose sušilom te tretiranje uređajima za ravnanje ili kovrčanje kose jer vrućina šteti vlasima. 

Tinejdžere vrlo često muči i prhutanje kose. Taj problem riješite masažom vlasišta dok perete kosu koja traje najmanje pet minuta. 

Preporučljivo je vlasište masirati bademovim uljem pa potom oprati kosu. Izbjegavanje slatkiša te nezdrave prehrane i pijenje dovoljno vode odrazit će se i na izgled kose. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Što tinejdžeri traže u frizerskim salonima 

Ombre ili nijansiranje kose popularno je među tinejdžerima. No prijelazi boja kod njih nisu blagi jer na vrhove stavljaju izrazito kontrastne boje poput ružičaste. 

Češljanje je najbolji ‘preparat’ za kosu

Kako bi kosa bila što sjajnija, potrebno ju je svaki dan češljati. Tako se masira vlasište, raspoređuju prirodne masnoće s tjemena te kosa izgleda sjajnije. 

Frizure koje su ‘in’ lako se održavaju

Kad je riječ o frizurama, tinejdžeri su vrlo izbirljivi i točno znaju što žele. Biraju frizure idola, poput Rihanne ili Justina Biebera, koje su i lake za održavanje. Roditeljima preporučujemo da dopuste djeci da se izraze putem frizure, kaže Davorka Sunara, vlasnica salona D u Zagrebu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji
KOME ĆE SVANUTI, A KOME SMRKNUTI

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 16. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka
IMAJU 'ONO NEŠTO'

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka

Astrologija nudi izuzetne uvide u naše osobnosti i potencijale, uključujući aspekte poput fizičke ljepote i šarma. Među prekrasnim horoskopskim znakovima postoji nekoliko onih koji se ističu posebnom ljepotom
Radno vrijeme trgovina na dan izbora 17. 4. - većina je skraćeno
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme trgovina na dan izbora 17. 4. - većina je skraćeno

Neke trgovine sutra neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme