Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Gastro.hr donosi vam specijal posvećen pripremanju zimnice

None Foto: 4

Konzerviranje namirnica poznato je od davnina. Cilj konzerviranja je sačuvat izvornu kvalitetu namirnica, kako bi one bile dostupne tijekom cijele godine

Zimnica je, kako joj i ime kaže, zaliha hrane unaprijed pripremljena za hladne zimske dane. Razlozi pripremanja zimnice mogu biti različiti, od čisto ekonomskih razloga i načina uštede do iskorištavanja vlastito uzgojenih plodova. Pobornici hrane s manje kemijskih dodataka, bilo u uzgoju, bilo u pripremi, također će staviti pripremu zimnice na listu prioriteta u rane jesenske dane.

Ma kakvi bili vaši motivi, Gastro.hr donosi vam razne savjete vezane uz pripremu zimnice. Pročitajte zanimljivosti iz povijesti, saznajte apsolutno sve o nutritivnim vrijednostima vaše zimnice i pročitajte sitnice koje treba imati na umu prilikom pripremanja zimnice. 

Gastro.hr donosi vam i brojne recepte i foto priče poznatih gastro ljubitelja konzervirane hrane zbog kojih ćete rado odvojiti slobodno vrijeme kuhajući najfiniju zimnicu.