Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Gay pingvini podigli mladunca, sada će 'usvojiti' još jedno jaje

S obzirom da se par iz druge nastambe ne može brinuti o dva jajeta, zaposlenici zoološkog vrta će jedno dati Sphenu i Magicu jer su se pokazali dobrim roditeljima

Par istospolnih pingvina Sphen i Magic iz zoološkog vrta u Sydneyu su prije godinu dana 'usvojili' jaje. S obzirom da su, prema riječima upravitelja, odlično odgojili malenog Spengica koji se tada izglegao, dobili su priliku proširiti obitelj.

POGLEDAJTE VIDEO:

Par pingvina iz druge nastambe ne može se dobro brinuti o dva jajeta pa su zaposlenici odlučili jedno od njih prebaciti kod Sphena i Magica.

- Primijetili smo da se bore s izlijeganjem jajeta pa ćemo ga dati Sphenu i Magicu. Oni imaju najbolje gnijezdo u koloniji - govori Tish Hannan iz zoološkog vrta.

A juvenile albino penguin is presented to the public for the first time at the Gdansk Zoo in Gdansk ČUVAJU GA U MALOJ GRUPI U divljini nema šanse: Jedini je albino pingvin u zatočeništvu

Odnos Sphena i Magica zapeo za oko zaposlenicima kada su uočili da su životinje postale nerazdvojne - stalno su zajedno plivali i kupali se. Postali su poznati svijetu nakon što su se pojavili u Netflixovom showu 'Attipical'.

SPHEN and MAGIC on the Ice

Remember our fabulous gay penguin couple, 'Sphenic'? Check out this adorable video of the two of them on the ice captured by one of our Penuin Keepers. They are the definition of love birds!

Objavljuje SEA LIFE Sydney Aquarium u Ponedjeljak, 22. listopada 2018.

Inače, Sphen i Magic nisu jedini istospolni pingvini koji podižu mladunce. Takav slučaj već je zabilježen u Berlinu i New Yorku.

Znanstvenici još nisu sigurni zašto su neke životinje homoseksualne. Ipak, neki smatraju da je to posljedica izloženosti testosteronu u maternici.

'IMA KREATIVNU SLOBODU' Optužili majku da od sina pravi homoseksualca jer voli haljine

- Homoseksualno ponašanje primijećeno je kod mnogih životinja među kojima su čimpanze, delfini i kitovi ubojice. Neke studije pokazuju da je homoseksualnost uobičajena jer se može naći kod čak 95 posto svih životinjskih vrsta - govori dr. Volker Sommer, antropolog i autor knjige 'Homoseksualno ponašanje kod životinja'.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Komentari (33)
  • NEMOJTE ovo komentirat! Opet udica za kartone!

    7. 11. 2019,   19:12
  • Gdje god pogledam po portalu vidim samo Šarića... Ili je između pingvina, ili sjedi do njonje, ili pleše na Hreliću...

    7. 11. 2019,   20:31
  • Dokle ta promocija? Prešlo sve granice davnih dana.

    7. 11. 2019,   19:42