Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Genijalan trik kako rashladiti vrući auto za samo 10 sekundi

None Foto: Dreamstime 2

Na ovim nesnosnim temperaturama, koje su tek počele, automobil se zagrije do paklenih vrućina vrlo brzo, a sjesti u njega nije nimalo ugodno, ni pametno. Rashladite ga!

PRETPLATITE SE ZA JOŠ OVAKVOG SADRŽAJA:

Sjesti u pakleno vruć automobil, ne samo da je vrlo neugodno, već može biti i opasno za zdravlje. Imali klima uređaj ili ne, ovaj trik pomoći će vam da automobil koji je stajao na suncu rashladite za otprilike deset sekundi. 

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

Oni koji su isprobali ovu metodu kažu da spušta temperaturu u vozilu za 10-tak stupnjeva. 

Sve što trebate napraviti je:

 • Spustiti prozor na suvozačevoj strani i zatvoriti vrata.
 • Vozačeva vrata otvarati i zatvarati (pogledajte kako niže u videu).

Dodatni savjeti:

Dobro je na sjedala, posebno ako su kožna, staviti nekakav pamučni materijal (staru majicu, plahtu...) - tako će biti lakše sjesti na njih jer neće biti toliko vruća. 

Volan je dobro zaokrenuti u stranu kod parkiranja, tako će, kad se vratite i stavite u početni položaj, najvažniji dio (gdje su vam dlanovi) biti hladan. 

Uz to, prije napuštanja automobila na mjenjač stavite nekakvu navlaku, može i stara sokna, pa niti on neće biti toliko vruć kad ponovno sjedne za volan.

Komentari (153)
 • Evo, ja probo i skoro smo se smrzli...!

  1. 6. 2017,   08:07
 • Halo Bing, imamo novo rashladni uređaj....jel moguće da netko za ovaj članak ne dobije od šefa jezikovu juhu...pa tako rashladit auto na 30 stupnjeva je samo moguće ako Hulk i Superman to zajedno odrade...;)

  1. 6. 2017,   08:03
 • Ovo me strašno uplašilo, od sad vozim samo po mraku!!!!!

  1. 6. 2017,   07:47