Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Gledanje u obline djeluje na muškarce kao jake droge

None Foto: AFP

U mozgovima muškaraca aktiviraju se centri za nagradu nalik na one pri konzumiranju alkohola ili droge, pokazalo je najnovije američko istraživanje

Dok gledaju žene zamamnih oblina, muškarci se osjećaju kao da su nagrađeni, odnosno u njihovim mozgovima aktiviraju se centri za nagradu nalik na one pri konzumiranju alkohola ili droge, pokazalo je najnovije američko istraživanje. Lijepo oblikovani bokovi u žena oduvijek su povezani s plodnošću i dobrim zdravljem. Evolucijski gledano, ne čudi što su studije pokazale da su žene građene u obliku “pješčanog sata” izrazito seksi muškarcima. To odavno pokazuje i tiraža časopisa s obnaženim raskošnim djevojkama. No rezultati tog istraživanja važni su zato što mogu pomoći objasniti ovisnost o pornografiji ili poremećaj erekcije, kao i nevjeru, istaknuo je evolucijski neuroznanstvenik Steven Platek.
- Žene također smatraju kako one koje imaju obline privlače najviše pozornosti, ali iz sasvim drugih razloga - dodao je Platek. Žene odmjeravaju jedne druge da bi ocijenile vlastitu privlačnost, ali i čuvale svog muškarca podalje od seksepilnih pripadnica vlastitog spola. Nažalost, njih čak 55 posto smatra da ne privlači svog partnera jer nema idealno tijelo.
- No iz tog istraživanja ne bi se smjelo zaključiti kako su muškarci programirani samo svojim biološkim nagonima i u potpunosti u stanju zanemariti razum, emocije, odanost i savjest - zaključio je Platek.

>>> Mršavost i pretilost odbijaju
Muškarci vole žene s oblinama, a ne mršavice koje nameće modna industrija, pokazalo je i britansko istraživanje. Tijelo Jennifer Lopez ili Beyonce muškome mozgu je znantno privlačnije od neuhranjenih tijela Keire Knightley ili Victorije Beckham. Pretile žene također su manje atraktivne, a muškarci im ponajprije zamjeraju ugrožavanje zdravlja, kao i mršavicama.

Komentari (2)
  • *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

    3. 3. 2010,   06:30
  • meni su ipak draže mršavice... ali da ne bi bilo zabune, bekamica za mene nije mršavica već živi kostur! Za mene je mršavica žena koja ima sve što treba imati žena, ali u \"manjim količinama\" :) ...nisam od onih koji padaju na žene koje u dvadesetima imaju obline, velike grudi...koje će za nekoliko godina biti negdje u predjelu pupka...a ona malo veća guza, koja je donedavno bila jako sexy, će postat još tri puta veća... i onda slijedećih 20-30 godina to izgleda jako jako ružno....

    3. 3. 2010,   06:30