Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Guardian: Split među 12 top destinacija za božićni šoping

Guardian: Split među 12 top destinacija za božićni šoping
8

Split se našao u društvu 12 najboljih destinacija za božićni šoping, koje su izabrali sami čitatelji The Guardiana zahvaljujući ambijentu, kafićima i brojnim trgovinama

VIDEO

Čitatelji The Guardiana sastavili su top listu gradova za najbolji i najpovoljniji božićni šoping koji osim toga nude i odmor i zabavu. Među 12 najboljih, uz Stockholm, Kyoto, Istanbul, Newcastle, Leeds, Salzburg, Whitstable, Krakov, Kuala Lampur, Marakeš, Woodbury Common našao se i Split. 

Stockholm, Švedska

Stockholm je idealan grad ne samo zbog ljepote već i zbog šopinga. Moda je dio Šveđana, koji izgledaju odličnu u uniformama ili u trendi odjeći. Južni dio grada, Sodermalm je miks pristupačnog dizajnerskog namještaja, odjeće s modnih pista i nevjerojatnih kafića. 

Newcastle, Velika Britanija

Nedjelja je odlična za šetnju mostom Armstrong i kupovinu nakita, keramike i raznih predmeta od kože i metala koje izrađuju lokalni umjetnici. Najbolje od svega je što se za cijene možete cjenkati. 

Leeds, Velika Britanija

Neobične i neovisne trgovine koje nude originalne proizvode duša su Leedsa. U njima možete kupiti stvari koje se ne prodaju nigdje na svijetu. 

Whitstable, Kent

Ovdje možete kupiti umjetnine, ručno rađeni nakit ili dizajnersku odjeću, a da pritom potrošite nekoliko kuna do nekoliko stotina kuna. 

Krakov, Poljska

Jeftini smještaj i nevjerojatni božićni sajam na srednjovjekovnom trgu odlučni su za božićni šoping. 

Salzburg, Austrija

Božićni sajam u Salzburgu nudi vam tradicionalne rukotvorine i ukusnu hranu, a sve to "upakirano" u idiličnom pitoresknom okruženju. 

Split

Šoping u staroj jezgri grada je nevjerojatan. Odlično je što možete kupovati i uživati u ljepotama, bez prometa i automobilskih gužvi. Centar je pun trgovina, posebno onih s cipelama, a uz to Split ima odlične kafiće. Riva je predivna i pruža pogled na bujne palme i azurno more. 

Istanbul, Turska

Šalove od pamuka ili vune potražite na najstarijoj tržnici na svijetu, na bazaru u Beyazitu. Kupite keramiku, ručno oslikane pločice i zdjele, nakit i tepihe. 

Kyoto, Japan

Tržnica kod Toji hrama otvara se svakog 21. u mjesecu, a potpuno je osvježenje u odnosu na cijeli Japan koji je kompletno nanovo izgrađen. Ovdje možete kupiti starinski kimono, vintage odjeću i posuđe. Najbolje od svega je što su Japanci izuzetno ljubazni pa se nećete trebati "laktariti". 

Kuala Lumpur, Malezija

Veliki trgovački centri u prosincu imaju velike rasprodaje, a popusti se kreću od 50 do 70 posto. Sungei Wang Plaza ima 500 prodajnih mjesta, a Low Yat Plaza je centar za elektroniku i informatiku. 

Marakeš, Maroko

Ako volite jeftine i jedinstvene stvari ovo je idealno mjesto za vas. Osim što su stvari jeftine još se možete i cjenkati tako da možete proći još i bolje. 

Woodbury Common, New York

Raj za šopingoholičarke svakako je Woodbury Comon, meka outlet dućana gdje možete pronaći jeftinu odjeću svih američkih brandova kao što su Banana Republic i Gap. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje