Obavijesti

Lifestyle

Komentari 13

Hipsteri - moderni buntovnici koji se ne uklapaju u 'šablone'

Hipsteri - moderni buntovnici koji se ne uklapaju u 'šablone'
10

Pripadnici subkulture hipstera mladi su ljudi, najčešće pripadnici srednje klase koji se svojim životnim stilom, načinom odijevanja i ukusom u glazbi razlikuju od drugih

VIDEO

Iako se hipstere najčešće prepoznaje po vintage smislu za modu, ležernom pogledu na život i naočalama s debelim okvirima, zapravo je odvajanje od vršnjaka odgovor zašto su neki ljudi cijelog života hipiji, tvrdi studija Sveučilišta Harvard provedena na 2000 ljudi. Tijekom četiri godine znanstvenici su pratili i analizirali njihove Facebook profile. 

Po pitanju glazbe, mode, knjiga ili filmova, hipsterima će sve biti cool sve dotle dok nitko drugi u to isto vrijeme ne dijeli njihov ukus. Čim se njihovim prijateljima počnu sviđati iste stvari, njihovo zanimanje za taj bend ili modni izričaj će splasnuti.  

- Specifičan ukus u glazbi znači da ste jedini među prijateljima kojima se to sviđa. Ako mi se sviđa neki bend, a odjednom se taj isti bend počinje sviđati i mom prijatelju, onda ja više neću biti društveno različit od njega. Moj interes će brzo splasnuti i počet ću tražiti novi kako bih bio različit - objašnjava voditelj istraživanja Kevin Lewis. 

Tko su zapravo hipsteri?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Termin hipster prvi put se pojavio 40-ih godina prošlog stoljeća, a opisuje subkulturu mladih pripadnika srednje društvene klase kojima glazba igra veliku ulogu u životu. Najčešće slušaju indie rock bendove i gledaju nezavisne filmove. 

Hipsteri najčešće nose već iznošenu odjeću, a cilj im je izgledati ležerno odnosno nemarno, ali istovremeno cool. Jedan od najpoznatijih hipstera je svakako Robert Pattinson, zatim Agyness Deyn te sestre Peaches i Pixie Geldof.  

- Uzmite stari pulover svoje bake, naočale u stilu Boba Dylana i jeans hlače do koljena. Na noge obujte starke, a u ruke stavite limenku pive i eto vam hipstera - na taj je način magazin The Time opisao ovu subkulturu. 

Njihova misao vodilja je izbjeći šablone i biti dio mase koja obožava poznate svjetske marke. Oni su drugačiji, što dokazuju svojim životnim stilom, glazbom i načinom odijevanja. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Dnevni horoskop za subotu 20. travnja: Bik radi čistku među prijateljima, Vaga šarmira...
ŠTO DONOSI VIKEND

Dnevni horoskop za subotu 20. travnja: Bik radi čistku među prijateljima, Vaga šarmira...

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 20. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Isprobajte recept: Dodatak za kavu koji ubrzava metabolizam
ZA BRŽI GUBITAK KILOGRAMA

Isprobajte recept: Dodatak za kavu koji ubrzava metabolizam

Osim što doprinosi gubitku viška kilograma, ova mješavina kavi daje odličnu aromu. Priprema je vrlo jednostavna. Donosimo vam i recept za dodatak kavi koji će vas napuniti energijom