Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Ljetno osvježenje: Hladna juha od rajčica, krastavaca, avokada

Porijeklom iz Andaluzije, ove hladne juhe na bazi povrća poput rajčice i krastavca su popularne diljem svijeta. Zdrave i napravljene od svježe povrća su pravo ljetno osvježenje...

VIDEO

1. Gazpacho od krastavaca

Sastojci: 2 velika krastavca, 2 šalice jogurta, 2 žlice maslinovog ulja, limunov sok, prstohvat soli, papar, kopar

Priprema:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
  • Očistiti krastavce i narezati na manje komade.
  • Staviti krastavce, jogurt i malo limunovog soka u blender i izmiksati.
  • Izlijte u posudu, dodajte soli, papra i kopar pa stavite u hladnjak.
Tri brza i jednostavna recepta s tikvicama: Juha, tjestenina...
Tri brza i jednostavna recepta s tikvicama: Juha, tjestenina...

2. Gazpacho od avokada 

Sastojci: 3 zrela avokada, 1/2 l pilećeg temeljca, 2-3 kapi Worchestera, 1-2 žlice limunova soka, dl kiselog vrhnja, šalica minirajčica; pesto: bosiljak, 1/2 češnja češnjaka, peršin, maslinovo ulje, žličica ribanog parmezana, sol

Priprema:

  • Avokado ogulite, prerežite po pola i izvadite košticu. Nasjeckajte meso pa ga usitnite u električnoj miješalici.
  • Prebacite ga u dublju zdjelu, zalijte pilećim temeljcem, dodajte limunov sok i Worcester umak.
  • Umiješajte kiselo vrhnje i, prema potrebi, sve još izmiksajte.
  • Stavite u hladnjak neka se juha hladi.
  • Za pesto u mužaru ili sjeckalici usitnite bosiljak, češnjak, peršin i parmezan. Postupno dolijevajte po kap, dvije maslinova ulja te začinite solju.
  • Prije posluživanja juhe operite rajčice, prepržite ih po pola i stavite na vrh. U svaku zdjelicu stavite po vrhu i malo pesta, odnosno umaka od bosiljka. 
Evo kako vam riža više nikad neće biti tvrda ili slijepljena...
Evo kako vam riža više nikad neće biti tvrda ili slijepljena...

3. Gazpacho od rajčice

Sastojci: Rajčica, 2 zelene paprike, manji krastavac, luk, 100 g bijeloga kruha, 2 češnja češnjaka, dl vinskog octa, sol, papar, 2 žlice sjeckanoga kopra, 1/2 svežnja peršinova lišća, 6-8 dl mesnog temeljca ili juhe 

Priprema: 

  • Kruh star dan namočite u juhu.
  • Krastavac ogulite, a rajčici uklonite kožicu. Papriku očistite od peteljki i kockica te sve narežite na kockice.
  • Izmiksajte nasjeckano dobivenu juhu ulijte u dublje staklene čaše, začinite svježe mljevenim paprom I solju.
  • Ostavite u hladnjaku da se hladi dva-tri sata.
  • Neposredno prije posluživanja nasjeckajte peršin I kopar koji ste ostavili sa strane.
  • Rub čaše lagano navlažite vodom i obložite začinima.
  • Pospite kockice kruha po vrhu ili sjeckano povrće.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine

Neke trgovine danas neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati
PRISTOJNO PONAŠANJE

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati

Baš kao kod kuće, i hoteli imaju brojna pravila ponašanja, to je suživot te je bitno pokazati poštovanje prema osoblju, nisu oni ničije sluge. Stručnjak u hotelijerstvu podsjeća na pristojnost
Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan
SIGURNO GA IMATE KOD KUĆE

Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan

Istraživanje je otkrilo zanimljive činjenice o začinu koji je čest u kuhinji te ima specifičan okus. Može se konzumirati u slanim, ali i slatkim jelima, a odličan je zato ubrzava metabolizam