Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Hollywood glasses: Kupite super naočale i posadite drvo

Hollywood glasses: Kupite super naočale i posadite drvo
2

Nešto svoje, nešto posebno, prirodno i vrckavo željele su stvoriti sestre Maja i Lana Humljak i sve se to poklopilo u drvenim naočalama za kojima su svi poludjeli

VIDEO

Drveće je simbol života, štiti nas, omogućuje zadovoljenje niza naših potreba, od pokućstva, preko papira do prehrane, ali drveće je i izvor nadahnuća. Drukčije se naime i ne može objasniti gotovo meteorski uspjeh drvenih naočala i leptir mašni koje su nastale u vrckavim umovima sestara Maje (29) i Lane Humljak (31). Samo nekoliko dana od osnivanja tvrtke Humor d.o.o. i plasiranja proizvoda bilo je dovoljno da se proširi glas o nevjerojatnim drvenim naočalama Hollywood glasses i da počnu pristizati narudžbe sa svih strana. Kažu da su prošlo ljeto zbog svega zakasnile na ljetovanje, ali su i s odmora slale svoje prve naočale na sve strane i snimale promotivne fotke. A sve je počelo spontano, sa željom da naprave nešto drukčije,  svoje, prepoznatljivo i vrckavo. 

- U mnoštvu plastičnih brendiranih naočala sve su se činile jednake. Kada je kompromis između visoke cijene i prosječnog izgleda postao nesrazmjeran, sve je postalo jasno i bacile smo se na posao  - opisuju Maja i Lana u isti mah i dodaju kako su odmah znale da žele naočale namijenjene svima, s izraženim osjećajem za dizajn izvrsno spojen s funkcionalnošću proizvoda. Koliko su uspjele u tome dokazuje i to da se njihovi proizvodi prodaju, među ostalim, u Muzeju suvremene umjetnosti, u Iggy concept storu, showroomu AMR...

-  Nakon što smo plasirale proizvod, jako nas je razveselila činjenica da naše ‘hollywoodice’ vole i cure i dečki.  U početku su nam prijatelji slali fotke s ulica kad god bi vidjeli nekoga s našim naočalama, i to nas je jako veselilo.  

Ali trenutkom prodaje naočala njihova misija ne prestaje. Za svaki prodani primjerak sestre zasade drvo, kako bi prirodi zahvalile na onome što im je dala. Zasad je većinu stabala, šali se Lana, zasadila sama, ali se nada da će ubuduće taj dio posla dogovoriti s Hrvatskim šumama. Ideja za to je stara koliko i one: 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Od malena smo voljele prirodu i dandanas se rado prisjećamo praznika kod naših baka, gdje smo uvijek nešto kopale po vrtu. Nakon što smo se odlučile za kreiranje vlastitog proizvoda, izrađenog od prirodnog materijala, odmah smo znale da želimo imati proizvod kupnjom kojeg se prirodi vraća život. Tako smo odlučile da ćemo za svaku posuđenu granu prirodi vratiti cijelo stablo.  

Danas iza njihova brenda stoje već tri proizvoda - naočale (sunčane i dioptrijske, drvene leptir mašne (tzv. leptirke) i hug šalovi, koji se u trenutku transformiraju u kapuljaču, ogrlicu, grijač za ruke, a  zbog veličine osoba se doslovce može šalom zagrliti.  

- Zagrljaj je savršen dar. Jedna veličina pristaje svima i nitko neće zamjeriti ako se razmjenjuje - smiju se. 

Kako im je krenulo, reklo bi se da su školovane dizajnerice, ali zapravo ovo im je tek hobi. Za život zarađuju poslovima u branšama. Maja je diplomirana ekonomistica, a Lana diplomirana pravnica. 

Grgur Zucko/Pixsell

Ljubav prema oblikovanju, kažu, rodila se iz ljubavi prema umjetnosti. Pomogli su tu i geni: roditelji su svako slobodno vrijeme s njima ispunjavali odlascima u kazališta i u muzeje, a obiteljski su i izravno vezane uz kazališne daske: prabaka im je svirala violinu u HNK. 

- U ranom se razdoblju rodila i ljubav prema modi, kada smo se kao klinke divile bakinim haljinama koje joj je u mladosti šivala slavna Žuži Jelinek. S veseljem smo kopale po ormarima naših obiju baka, isprobavale njihove haljine, cipele, nakit i maštale o odrastanju kada ćemo moći nositi sva ta blaga koja su se krila u njihovim ormarima - kažu. Odrastale su u centru grada - katedrala i Trg bili su im dvorište. U srednjoj školi počele su i sa izradom nakita od stvari koje bi našle doma. Bili su to njihovi prvi dizajnerski koraci, uvijek potpomognuti potragom za nečim novim. To je ono što ih i vodi na putovanja, koja obožavaju.  

- Jako volimo putovati i svaku mogućnost pokušavamo iskoristiti za bijeg na neku egzotičnu destinaciju. Posljednje zajedničko putovanje bilo je u tzv. zemlju osmijeha - Tajland, gdje smo zaista napunile baterije na rajskim plažama Phi Phi otočića.  

Slobodno vrijeme najviše vole provoditi u dugim šetnjama i planinarenju sa psima - zlatnim retriverom Stinijem i engleskim seterom Flokom. Iako sve zvuči idilično, Maja i Lana kažu da se ne slažu uvijek u svemu, ali otkako više ne žive na istoj adresi, bliskije su no ikad. 

- Ja sam tvrdoglav Bik, pa se često znamo i posvađati, ali Lana stvari sagledava realnije i nakon što iznese valjane argumente, dogovorimo kompromis - otkriva Maja tajnu uspješna sestrinstva i partnerstva, koja će sigurno iznjedriti još mnogo zadivljujućih i pozitivnih projekata jer takve su i one same. 

Preuzeto iz tjednika SuperMile - svake subote ekskluzivno uz 24sata! 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
Dnevni horoskop za petak 19. travnja: Lava čekaju nevolje s partnerom, netko osvaja Raka
ASTRO SAVJETI

Dnevni horoskop za petak 19. travnja: Lava čekaju nevolje s partnerom, netko osvaja Raka

Pročitajte dnevni horoskop za petak 19. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje