Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Hrana i začini iz vaše kuhinje za superseks i prevruće igrice

Hrana i začini iz vaše kuhinje za superseks i prevruće igrice
1

Manjak bilo kojeg od četiriju glavnih hormona stvara specifične seks-probleme koji se mogu riješiti kavom, bosiljkom, lanom, piletinom i drugim stvarima iz kuhinje

VIDEO

Smanjena želja za seksom, česta iscrpljenost, slabija osjetljivost na dodire te vođenje ljubavi rjeđe od jedanput na tjedan nagovještaji su nedostatka hormona dopamina, navode stručnjaci. S druge strane, višak dopamina vodi pojačanoj želji za “bliskim susretima”. Iako se slabiji libido obično povezuje sa stresom, monotonijom u vezi ili psihološkim problemima, nerijetko je pravi uzrok biološko starenje i neravnoteža u proizvodnji kemijskih spojeva u mozgu, ističe američki liječnik dr. Eric Braverman, autor priručnika “Younger (Sexier) You”. 

- Nedostatak bilo kojeg od četiriju glavnih hormona, dopamina, acetilkolina, gama aminobutrične kiseline i serotonina, može voditi specifičnim seksualnim problemima - objašnjava. No mnogi seksualni problemi rješavaju se određenom hranom, tvrdi dr. Braverman.

Tako će, primjerice, proizvodnju dopamina potaknuti crveno meso, perad, mliječni proizvodi, pšenične klice i začini, a pozitivno će utjecati i kava te čaj, koji osim seksualne želje poboljšavaju i izdržljivost u krevetu.

Bosiljak za seks-hormon

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Za podizanje razine dopamina poigrajte se bosiljkom, paprom, kajenskom paprikom, čili papričicama, kuminom, anisom, lanom, češnjakom, đumbirom, ružmarinom, sezamom i kurkumom. Obogaćuju jelo, a “začinit” će i ljubavni život.

Listovima do doze dopamina

Iako i kava i čaj povisuju dopamin, zdravija je varijanta čaj, i to onaj u listovima. 

- Kako biste ‘podebljali’ dopamin, istresite zeleni čaj omjera dvije čajne vrećice u dvije šalice vruće vode te dodajte malo kajenske paprike u prahu - kaže liječnik.

Dodiri uzbudljiviji uz zelje

Za podizanje razine acetilkolina jedite jetrica, jaja, pšenične klice, govedinu, kikiriki, bademe, brokulu i zelje. Njegovu rastu pomoći će začini poput bosiljka, kumina, peperminta, kadulje, majčine dušice i kurkume te omega-3 masnih kiselina. 

Slabo pamćenje? Možda vam nedostaje acetilkolina

Iako nije toliko važan za seksualnu želju, neurotransmiter acetilkolin odgovoran je za seksualno uzbuđenje. Ako vas više ne uzbuđuju dodiri, pogrešno procjenjujete osjećaje drugih te se ponekad ne sjećate što se pojeli, vjerojatno vam nedostaje acetilkolina.

Krumpir pojačava orgazam

Problemi s postizanjem vrhunca ili njegov slabiji intenzitet mogu upućivati na nisku razinu gama aminobutrične kiseline (GABA), ističe dr. Braverman. Drugi znakovi koji upućuju na to su prevelika neugodnost za slobodno uživanje u seksu, nervoza, nemir i zbunjenost. 

- Najlakši i najprirodniji način za regulaciju razine GABA-e selekcija je hrane koju jedete. U ovom slučaju tijelu su potrebni kompleksni ugljikohidrati koji pomažu proizvodnju GABA-e - navodi. Stoga u prehranu preporučuje uključiti smeđu rižu, cjelovite žitarice, krumpir, brokulu, špinat, leću, banane i citrusno voće poput limuna ili mandarina. Pomoći će i začini poput kima, cimeta, klinčića, origana, ružmarina te kadulje. 

- Proizvodnju GABA-e potiče i alkohol, no svakako treba stati na jednoj ili dvije čaše na dan. U protivnom muškarac bi mogao imati problema s erekcijom, a žena se može ‘ohladiti’ od seksa - kaže dr. Braverman. U borbi protiv napetosti i slaboga seksualnog uzbuđenja pomoći će magnezij te vitamin B, kao i kamilica te čaj od matičnjaka.

Slane grickalice otkrivaju da fali serotonina

Osjećate li se predepresivno za seks, lako vas je iritirati, često žudite za ugljikohidratima i slanim grickalicama te imate problema sa spavanjem, možda vam nedostaje serotonina - kemikalije odgovorne za osjećaj sreće, užitka i opuštenosti, ističu stručnjaci.

Kopar, šetnja i megnezij bude "uspavale"

Neki od začina koji djeluju antidepresivno su anis, kopar, mažuran, muškatni oraščić, pepermint, šafran, zelena metvica i kurkuma. Podizanju raspoloženja pomoći će i dodaci prehrani poput magnezija i vitamina D, ali i šetnja prirodom, osobito tijekom sunčanog dana.

Kada je nizak libido samo simptom

Menopauza u žena i andropauza u muškaraca (muška menopauza) utječu na znatan pad hormona odgovornih za seksualnu želju i funkcije, kaže dr. Eric Braverman. Na slabljenje želje za seksom mogu utjecati i dijabetes te određeni lijekovi, a srčane i bubrežne bolesti mogu izazvati erektilnu disfunkciju.

Više sreće i više "vrućih" noći uz čokoladu

Za proizvodnju serotonina tijelu je potreban triptofan - esencijalna aminokiselina koju u velikim količinama sadrže svinjetina, avokado, svježi sir, pačje meso, puretina, piletina, jaja, pšenične klice i čokolada. Većini ljudi omiljena slatka namirnica - čokolada, potiče i proizvodnju hormona sreće, endorfina. 

Pet najboljih afrodizijaka

Šparoge: Bogate su vitaminom E koji potiče seks-hormone

Banane: Sadrže enzim bromelain koji “popravlja” muški libido

Celer: Sadrži andosteron, muški hormon koji uzbuđuje žene

Smokve: Povisuju dopamin, jačaju libido, seksualnu snagu i izdržljivost

Kamenice: Bogate dopaminom i  cinkom nužnim za testosteron 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi
Dnevni horoskop za subotu 20. travnja: Bik radi čistku među prijateljima, Vaga šarmira...
ŠTO DONOSI VIKEND

Dnevni horoskop za subotu 20. travnja: Bik radi čistku među prijateljima, Vaga šarmira...

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 20. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje