Obavijesti

Lifestyle

Komentari 15

Htjela je život: Izgubila 101 kg kad su joj rekli da će umrijeti

Nakon što ju je doktor upozorio da neće dočekati 40. rođendan, Emma je znala da mora učiniti nešto drastično kako bi nastavila živjeti. Izgubila je 100 kila i napokon preuzela kontrolu nad svojim životom

VIDEO

Sa 160 kilograma, noseći broj odjeće 60-62, doktori su ju upozorili da je pretila i da njezino tijelo neće još dugo izdržati. S 38 godina Emmi Turner su doktori rekli da neće dočekati 40-u. Kada je to čula, samoproglašena 'emocionalna jedačica' obećala si je da će napraviti zaokret u svojoj prehrani i izgubiti na težini. 

Danas 42-godišnjakinja jedva prepoznaje svoju prošlu sebe nakon što je izgubila nevjerojatnu 101 kilu.

- Ne mogu vjerovati da sam si dopustila da postanem tako velika. Muka mi je uopće razmišljati o tome, moj životni stil je bio toliko nezdrav - izjavila je.

Emma je bila vitko dijete, ali kad je navršila 16 godina počela je gomilati kilograme. S novim poslom i autom, tinejdžerka iz Melbournea u Australiji prigrlila je svoju novoostvarenu slobodu.

- Odvezla bih se do restorana sa hranom za van i uzela za doma što god bih poželjela. U tom trenu je počela moja ovisnost o hrani. Večerala bih sa svojom obitelji, a onda kad bi svi otišli iz kuhinje bi se ušuljala natrag i napravila si još tri sendviča koje bih ponijela u spavaću sobu. Te moje večere u samoći su bile pravo emotivno jedenje, jako tajnovito, a to je trajalo godinama - ispričala je. 

Kad je imala 18 godina, Emma je već imala 100 kilograma i nosila je veličine XL i XXL. I otad, njezina težina samo se spiralno povećavala tijekom dva desetljeća, dodala je.

Stručnjaci objasnili koliko puta dnevno je normalno mokriti
Stručnjaci objasnili koliko puta dnevno je normalno mokriti

- Tako je teško postojati u toj veličini. Sve je borba. Istraživala bih restorane prije nego bih tamo otišla kako bi bila sigurna da imaju stolce dovoljno velike za mene. Uvijek me je bilo strah da ne strgam stolac ili da ne zapnem u kabinama za isprobavanje odjeće u trgovinama. Jedna od najneugodnijih stvari se dogodila kad sam sa svim mojim prijateljima otišla u tematski park Dreamworld na Gold Coastu kad sam imala oko 25 godina. Bojala sam se, ali htjela sam probati vlak smrti. Nakon što sam stajala u redu, moji prijatelji i ja napokon smo došli na red za vožnju koja se zvala Giant Drop. Stisnula sam se u sjedalo i radnik je pokušao spustiti sigurnosnu zaštitu preko mojih prsa. Bila sam predebela za vožnju i nikako me nije mogao osigurati u sjedalu. Uključila se glasna sirena i odjednom su svi gledali u mene. Bila sam užasnuta. Morala sam se maknuti s atrakcije što je značilo da moram proći uz sve ljude koji su čekali svoj red. Mnogi od njih su mi se smijuljili i ružno komentirali - prisjeća se incidenta i nastavlja da je pri povratku u hotelsku sobu plakala od muke.

Da se smiri, naručila je KFC piletinu. 

- A onda je bila i situacija u avionu. Morala sam tražiti produživač pojasa i to je bio najgori mogući osjećaj na svijetu. Htjela sam da me zemlja proguta - nastavlja svoju priču Emma.

U svibnju 2014. godine došlo je do velikog zaokreta u njezinom životu. Nakon što ju je doktor upozorio da neće dočekati 40. rođendan, Emma je znala da mora učiniti nešto drastično kako bi promijenila svoj život.

Koju krvnu grupu imate? Evo kojih bolesti se morate čuvati
Koju krvnu grupu imate? Evo kojih bolesti se morate čuvati

Godinu dana kasnije, u svibnju 2015. godine, Emma je otišla na djelomičnu gastrektomiju, koja podrazumijeva uklanjanje oko 85 posto želuca, ostavljajući samo mali dio koji sliči rukavu.

Nakon operacije se probudila 54 kile lakša, a iako je bila zadovoljna rezultatima, ostala joj je 'pregača' od opuštene kože.

U travnju prošle godine imala je još jednu operaciju koja je uključivala uklanjanje kože i zatezanje trbuha, a u ožujku ove godine je ponovo išla pod nož, ovaj put ugraditi silikone i podići bedra. 

Emma je izjavila da se sada osjeća sigurnije i bolje nego ikad, te je presretna sa svojih 50 kila i brojem odjeće M koji nosi. Sada jede hranu s niskom razinom ugljikohidrata i velikom količinom proteina, a uz to svaki dan hoda 45 minuta kako bi i dalje ostala u formi.

- Bilo je zastrašujuće čuti da ću umrijeti prije 40. rođendana - zaključuje Emma, sretna što je uspjela promijeniti svoju sudbinu.

- Kad si tako velik, jedino što možeš je gledati kako život prolazi pored tebe. Sad stvarno uživam u svim iskustvima koje mi život pruža. Osjećam se i izgledam potpuno drugačije i nikad nisam bila sretnija. Presretna sam jer me čeka dug i zdrav život - rekla je Emma za britanski Sun.

ŠOK U KRALJEVSKOJ OBITELJI: Meghan Markle priznala zašto bježi iz palače, ne može više ovako 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'