Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

I jedinac i srednje i najstarije dijete imaju svog idealnog para

I jedinac i srednje i najstarije dijete imaju svog idealnog para
1

Prvorođeni u obitelji dobro će funkcionirati s najmlađima, dok će odnos dvoje jedinaca biti nestabilan i pun konflikata, a najbolji partneri su srednja djeca u obitelji

VIDEO

Psiholozi vjeruju da se karakter gotovo u potpunosti oblikuje do šeste godine života, a on je značajno određen time jesmo li najmlađe, najstarije, srednje ili jedino dijete u obitelji. Klinička psihologinja Linda Blair otkriva kako redoslijed rođenja utječe na uspjeh u karijeri kao i u romantičnim odnosima. Tako je na prvim sastancima potencijalnoga partnera dobro upitati koji je po redu rođen u obitelji i pogledati kako će to oblikovati odnos, smatra Blair.

Prvorođeni + najmlađi u obitelji 

U ovoj kombinaciji vrijedi izreka da se suprotnosti privlače, a Linda Blair tvrdi da je ovo najbolja od svih mogućih kombinacija. Razlog za to je što su prvorođeni odgojeni da budu brižni i pažljivi prema drugima, dok najmlađe dijete ne teži za velikom odgovornošću i voli ovisiti o drugima. Tako će prvorođeni usmjeravati i podupirati najmlađeg, dok će mu on zauzvrat donositi dozu humora i opuštenosti u život.

Potencijalni sukob mogao bi se pojaviti u vezi najmlađih, koji su strastveni oko svojih uvjerenja, i prvorođenih koji su konzervativni i dosljedni u poštivanju zadanih pravila.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prvorođeni + prvorođeni

Kombinacija ova dva pojedinca može biti vrlo dobra, ali i komplicirana. Skloni su stvaranju napetih odnosa, pogotovo ako su obje strane natjecateljski nastrojene. Spoj će dobro funkcionirati ako oba partnera istinski poštuju jedno drugo, a jedan od njih dominira u drugim područjima života, van ljubavne veze.

Jedinac + prvorođeni

Njihov odnos bit će sve samo ne jednostavan, iz više razloga. Iako su prvorođeni skloni udovoljavati emocionalnim potrebama jedinaca, jedinci ih mogu natjerati na međusobno natjecanje koje se lako može pretvoriti u nabrajanje tko je bolji u čemu.

Prvorođeni + srednje dijete

Srednja djeca smatraju se najboljim partnerima, zbog dugogodišnje povijesti rješavanje konflikata među svojom braćom. Tako će se dobro slagati i s prvorođenima te ih podupirati u njihovim životnim idejama pa čak i ako su one nekonvencionalne. Problemi mogu nastati ako će srednje dijete biti previše popustljivo, zbog čega ga partner može početi doživljavati "zdravo za gotovo".

Najmlađi + srednje dijete

Čine dobru kombinaciju, a srednje će dijete bolje od bilo koga drugog tolerirati želju najmlađeg da bude u centru pažnje. Njihov odnos vjerojatno neće biti dobro organiziran i usmjeren kao što je slučaj s najmlađim i najstarijim u obitelji, no temeljiti će se na prijateljstvu i potpori.

Srednje dijete + srednje dijete

Mogu imati vrlo uspješnu vezu, no uz jedno upozorenje. Njihova sklonost ugađanju drugima može rezultirati nemogućnošću odlučivanja.

Jedinac + srednje dijete

Jedinac će u ovom odnosu vjerojatno željeti dominirati, što će mu srednje dijete i dozvoliti. No ako on to u potpunosti i dopusti, mogao bi postati frustriran odnosom, a da ni sam ne zna zbog čega.

Najmlađi + najmlađi

Ova kombinacija tvori vrlo kreativan odnos, u kojem neće biti puno mjesta dosadi. No s druge strane partnerima će biti teško ispunjavati i planirati svakodnevne zadatke i obaveze zbog manjka odgovornosti.

Najmlađe dijete i jedinac

Potencijalno čine dobru vezu, jer su jedinci generalno savjesni i odgovorni te će kontrolirati i usmjeravati svog opuštenog partnera, dok će najmlađi odnos "začiniti" svojom kreativnošću i smislom za pustolovinu.

Jedinac + jedinac

Psiholozi tvrde da je ovo najgori spoj, jer se smatra da su pojedinci loši u tumačenju emocionalnih signala drugih ljudi. Stoga bi ovaj odnos mogao obilovati nesporazumima, ali i borbom za dominacijom u odnosu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'