Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

I vašoj je garderobi potreban detoks, a jesen je pravo doba

I vašoj je garderobi potreban detoks, a jesen je pravo doba
1

Vremenski rok: Odjeću koju niste nosili 18 mjeseci ni nećete - darujte je nekome ili zamijenite -pa tako stvorite mjesto za komade koje zbilja volite te stalno nosite

VIDEO

Sve što se nalazi u vašem ormaru mora vam pristajati, i to ovog trenutka, a ne za tri mjeseca, nakon uspješne dijete, savjetuje Helen Foster, osnivačica modnog portala Wardrobe Mistress.

Osnovno pravilo detoksikacije garderobe je da ako nešto niste nosili 18 mjeseci, onda vam to niti ne treba. Međutim, ako ste u razdoblju neke promjene, primjerice, nedavno ste rodili, onda si dajte 12 mjeseci - ono što ne odjenete niti jednom u tom periodu, mora van iz ormara. 

Kako biste ga očistili od nepotrebnog i stvorili mjesto za novo, povremeno grupirajte sve što se nalazi na vješalicama, policama i u ladicama. To vam daje osjećaj jasnoće pa ćete moći razlučiti što zaista volite nositi, a što niste niti jedanput odjenuli i nije vam jasno zašto ste to uopće kupili. Tako ćete vidjeti koliko odjeće uistinu posjedujete, što često zna biti ugodno otrežnjenje. Napravite grupe “zadrži”, “popravi” i “daruj” te se natjerajte da razvrstate odjeću. 

Ako ste vezani uz svoje “krpice” i ne znate čega biste se trebali riješiti, pitajte nekoga drugog. No pažljivo birajte partnera za odstrel. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

To mora biti netko tko vam može ponuditi konstruktivnu kritiku i čijemu mišljenju vjerujete. Kako ne biste nakupljali nepotrebne stvari, promatrajte se kad idete u šoping kojim si želite popraviti raspoloženje. 

Najčešće ćete u takvom emocionalnom stanju kupiti ono što nikad (osim tijekom isprobavanja u garderobi) nećete odjenuti. Razmislite jurite li u takvim situacijama prema odjelu za rublje, odjelu za traperice ili ekskluzivnom dućanu s cipelama. 

Kad se sljedeći put ulovite kako nakon svađe s partnerom ili prijateljicom isprobavate traperice, zapitajte se: po čemu se ove traperice razlikuju od onih deset pari koje imam u ormaru? Ako je odgovor ni po čemu, vratite ih na policu. Naposljetku, kako bi potreba za detoksikacijom ormara bila što rjeđa, kupujte odjeću koja se dobro kombinira s onim što već posjedujete. 

Uvijek se zapitajte možete li novo kombinirati sa starim

Kupovina naslijepo jedan je od glavnih razloga nagomilavanja odjeće. Ako, dok kupujete, tijekom šopinga ne možete odgovoriti na pitanje: kako ću nositi/koristiti ovaj odjevni komad i s čime ću ga kombinirati?, nije mu mjesto u vašem ormaru, savjetuju stručnjaci.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...