Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Idealne frizure za svaku dob te najčešće pogreške pri odabiru

Idealne frizure za svaku dob te najčešće pogreške pri odabiru
1

U 20-ima je dopuštena gotovo svaka frizura i boja, u 30-ima je glavni uvjet praktičnost, no u svakoj dobi briga oko kose počinje njegom prije spavanja

VIDEO

Dok su 20-e godine u kojima se može priuštiti eksperimentiranje, pa i potpuno promašena frizura ili boja kose, s godinama kriteriji postaju sve stroži. Osobito kad je riječ o njezinoj njegovanosti. Kako biste preduhitrili zlobne komentare, najbolje je odabrati frizuru koja odražava vaš karakter, a posebnu pozornost posvetite zdravlju kose, i to prije spavanja. Obvezno je raščešljajte mekšom četkom jer ako je zamršena, vlasi će se više lomiti i ispadati. Također, treba je što rjeđe plesti u pletenice ili punđe. 

Kao što skidate šminku prije spavanja, operite i kosu, osobito ako ste na nju tijekom dana nanosili gel, lak ili pjenu. Tako će se stići odmoriti tijekom noći, a to je zdravo i za tjeme. Ako su vlasi krhke i suhe, obvezno na njih nanosite hidratantno sredstvo. Osim njegovane kose, pomladit će i slojevito šišanje jer se tako otvara lice te odvlači pozornost od bora. Ako se odlučite za bob, neka kosa odostraga bude kraće ošišana jer takva frizura također pomlađuje. One kojima je čelo najproblematičnije, dobar izbor su šiške, no malo dulje koje je najbolje češljati u stranu.

20-e

Ovo su idealne godine za eksperimentiranje. Tad kosa brže raste pa je možete puštati dok ne bude vrlo duga da vidite kako vam stoji, a onda se i naglo ošišati. Trenutačno su među mladim djevojkama popularne slojevite kovrče.

30-e

Još možete eksperimentirati frizurama i bojom, no najbolje je da se odlučite za one koji odražavaju vaš životni stil. Kosa do brade vrlo je praktična za mlade majke, ali i poslovne žene.

40-e

U 40-ima osobnost najbolje diktira idealnu frizuru. Ako zračite seksepilom, odlično biste se mogli osjećati s dugim kovrčama ili savršeno ispeglanom kosom. Ako ste sportski, zaigrani tip, kratka trendi frizura najbolje će odražavati vaš karakter. Plavušama se preporučuju za nijansu-dvije svjetliji pramenovi, a tamnokosima bojenje u za nijansu svjetliju boju.

50-e

Iako je česta među Hrvaticama ove dobi, kratka frizura s kovrčama rijetkima dobro pristaje. Bolji je izbor kosa do ramena koja blago uokviruje lice. Posvjetljivanje kose može pomladiti, ali samo ako odgovara tenu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam