Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Idealne kreme za kožu isušenu zbog suhog zraka i hladnoće

Idealne kreme za kožu isušenu zbog suhog zraka i hladnoće
1

Birajte kreme koje sadrže ulja koja ne začepljuju pore, primjerice ulje avokada, badema i jaglaca. Noćne kreme možete nanijeti na kožu i danju jer su malo masnije

VIDEO

Krema koja je savršeno funkcionirala cijelog ljeta zimi najčešće nije dovoljna, tvrde dermatolozi. Izmjena hladnoće na otvorenom i suhog zraka u zatvorenim prostorima isušuje kožu, zbog čega se može pojaviti suhoća, crvenilo ili zimski svrbež. To možete spriječiti kvalitetnom hidratantnom kremom. Ona ne mora biti preskupa (kupujući najskuplje kreme, plaćate zapravo ambalažu i marketing), ali bi trebala biti prilagođena vašem tipu kože. Najsigurnije je posavjetovati se s dermatologom, no katkad je dovoljno posegnuti za malo masnijom kremom.

Birajte one koje sadrže ulja koja ne začepljuju pore, primjerice ulje avokada, badema i jaglaca ili mineralno ulje. Noćne kreme možete nanijeti na kožu i danju jer su malo masnije. Osim kremom ruke možete zaštititi i rukavicama. Ako vam je koža vrlo osjetljiva, ispod vunenih rukavica odjenite tanke pamučne. Nikad ne nosite mokre rukavice i čarape jer tako možete oštetiti kožu. Stopala njegujte kremama koje imaju vazelin ili glicerin - osvježavajuće kreme s metvicom dobre su ljeti, ali zimi ne pomažu. Također, čuvajte se suhog zraka i postavite ovlaživače u prostorije. I održavanje malo niže temperature u domu može pomoći protiv suhoće kože.

Hidratantna krema zadržava vlagu u koži

Nakon kupanja na kožu nanesite hidratantnu kremu koja će zadržati vodu u koži i tako spriječiti suhoću. Najbolje je namazati se kremom dok je koža još vlažna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Neutralni i masni 
sapuni ne isušuju kožu

Većina sapuna ima lužine koje djeluju nadražujuće na suhu kožu. Birajte sapune koji sadrže veću količinu masnih tvari, (kakao maslac, kokosovo ulje...) i imaju neutralnu pH vrijednost.

Voda ipak ne može obnoviti suhu kožu

Mnogi preporučuju pijenje osam čaša vode na dan za ovlaživanje kože. No to ne pomaže. Ako ste dehidrirani, koža će biti suha, ali ako niste, ne možete “popraviti” kožu pijenjem vode.

Pilinzi koži oduzimaju prirodne masnoće

Zimi izbjegavajte jake pilinge, maske, tonike s alkoholom i astringente koji mogu ukloniti prirodne masnoće s kože. Birajte blaga sredstva za čišćenje bez alkohola i rabite ih rjeđe.

Nježno djelovanje blagih kupki od zobenih pahuljica

Kupanje u vrućoj vodi uklanja prirodnu zaštitu kože. Neka voda bude topla, a možete joj dodati malo sode bikarbone ili zobene pahuljice (u gazi ili čarapi) što sprečava zimski svrbež.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji
KOME ĆE SVANUTI, A KOME SMRKNUTI

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 16. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Stiže nagla promjena vremena: Evo kako utječe na zdravlje, tko mora paziti i kako si pomoći
SUNCE, KIŠA, SNIJEG...

Stiže nagla promjena vremena: Evo kako utječe na zdravlje, tko mora paziti i kako si pomoći

Svaka promjena atmosferskog tlaka, temperature i vlažnosti zraka može nepovoljno utjecati na zdravlje, pa valja znati kako se zaštiti i osnažiti imunitet
Naučite kako pohati meso, uz puno manje masnoće i dima
SUPER TRIK

Naučite kako pohati meso, uz puno manje masnoće i dima

Pohanje hrane u pećnici puno je ugodniji i lakši posao nego na tavi. Kuća ne smrdi toliko, ulje ne šprica po cijeloj kuhinji, treba ga manje, a ono što pripremite nije toliko masno