Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

Idealni poslovi za sramežljive: Puno se razmišlja, malo druži

Idealni poslovi za sramežljive: Puno se razmišlja, malo druži

Sramežljivim ljudima je puno teže na poslu doći do izražaja od svojih glasnijih i probitačnijih kolega. Kod ovih 25 poslova, sramežljivi ljudi imaju puno više šanse ostvariti svoj puni potencijal...

VIDEO

Neka zanimanja kao da su stvorena za sramežljivije i tiše pojedince među nama.

Business Insider je pregledao poslovnu bazu podataka Ministarstva rada SAD-a koja sadrži detaljne informacije o stotinama radnih mjesta kako bi pronašli pozicije koje ne zahtijevaju puno društvene interakcije, piše američki Time.

Donosimo top 15 zanimanja koja ne zahtijevaju previše društvene interakcije, a važna su za sveopće funkcioniranje svijeta. 

1. Molekularni i stanični biolozi

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Molekularni i stanični biolozi proučavaju prirodu i uporabu raznih područja na površini Zemlje, te povezuju i tumače interakcije fizičkih i kulturnih fenomena.

2. Administratori kompjuterskih i mrežnih sistema

Administratori instaliraju, konfiguriraju i održavaju lokalne mreže pojedinih organizacija, širokopojasne mreže i internetske sustave ili dijelove mrežnog sustava.

3. Biokemičari i biofizičari

Biokemičari i biofizičari proučavaju kemijske sastave ili fizičke principe živih stanica i organizama, njihovu električnu i mehaničku energiju i vezane fenomene.

4. Inženjeri pogonskih goriva

Inženjeri pogonskih goriva dizajniraju, procjenjuju, prilagođavaju ili izgrađuju komponente čelija goriva ili sistema za prijevoz ili skladištenje.

Dreamstime

5. Web administratori

Web administratori upravljaju dizajnom, implementacijom, razvojem i održavanjem Internet sadržaja. Oni testiraju i provjeravaju kvalitetu Internet stranica i aplikacija.

6. Inženjeri biomedicine

Biomedicinski inženjeri primjenjuju znanje inženjeringa, biologije i biomehaničkih načela za oblikovanje, razvoj i procjenu bioloških i zdravstvenih sustava i proizvoda, poput umjetnih organa i protezi.

7. Arhitekti baza podataka

Arhitekti baza podataka osmišljavaju strategije za poslovne baze podataka i postavljaju standarde za rad u bazama, sigurnost i programiranje.

8. Geoznanstvenici, osim hidrologa i geografa

Geoznanstvenici proučavaju sastav, strukturu i druge fizičke aspekte Zemlje. Bave se naftom, prirodnim plinom, mineralima i podzemnim vodama te odlaganjem otpada, obnavljanju zemljišta i drugim problemima u okolišu.

9. Znanstvenici koji se bave proučavanjem materijala

Oni istražuju i proučavaju strukture i kemijske značajke različitih prirodnih i sintetičkih ili kompozitnih materijala, uključujući metale, legure, gume, keramiku, polimere i staklo.

10. Inženjeri koji se bave materijalima

Inženjeri materijala proučavaju razne materijale i razvijaju strojeve i procese za proizvodnju materijala koji se koriste za proizvode koji moraju zadovoljiti posebne specifikacije dizajna i performansi. Oni razvijaju nove namjene za poznate materijale.

11. Aktuari

Aktuari analiziraju statističke podatke, kao što su smrtnost, broj nesreća, zastupljene bolesti u stanovništvu, invalidnost i stope umirovljenja te izrađuju tablice vjerojatnosti za predviđanje rizika i odgovornosti za plaćanje budućih naknada.

REUTERS/PIXSELL

12. Programeri softverskih aplikacija

Razvojni programeri razvijaju, stvaraju i mijenjaju opće programe za računalne i specijalizirane računalne programe 

13. Ekološki ekonomisti

Ekološki ekonomisti provode ekonomsku analizu vezanu uz zaštitu okoliša i korištenje prirodnih resursa, kao što su voda, zrak, zemlja i obnovljivi izvori energije.

Žene imaju više problema kod dobivanja plaće koju zaslužuju
Žene imaju više problema kod dobivanja plaće koju zaslužuju

14. Astronomi

Astronomi proučavaju, istražuju i interpretiraju astronomske fenomene kako bi proširili postojeće znanje ili kako bi postojeće podatke primjenili za rješavanje praktičnih problema.

Sa šefom se borite inteligentno - idealan je asertivan način
Sa šefom se borite inteligentno - idealan je asertivan način

15. Matematičari

Matematičari provode istraživanja na temeljnoj matematici ili se bave primjenom matematičkih tehnika u znanosti, kod upravljanja i u drugim životnim sferama.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje