Obavijesti

Lifestyle

Komentari 12

Ideje za dječje maske gotove za 10 minuta - a ne koštaju ništa

Ideje za dječje maske  gotove za 10 minuta - a ne koštaju ništa
1

Najzabavnije, a jeftine kostime osmislite kod kuće. Koristeći staru odjeću, obuću, nakit i sve što još imate, djeci izradite kostim klauna, leptira, gusara, mumije, princeze...

VIDEO

Kupovni kostimi, osim što su skupi, lišit će vas kreativnosti kojoj se možete prepustiti u društvu djeteta. Stoga, umjesto da trošite novac, zavirite u ormare. Među starom odjećom sigurno ćete pronaći korisne i upotrebljive odjevne predmete.

Svaka je djevojčica barem jednom poželjela biti princeza ili misica. Ispunit ćete joj želju obučete li joj lepršavu haljinicu, tanke rukavice, nakit i tijaru. Dojam zaokružite trakom na kojoj piše Miss. Dječaka ćete razveseliti kaubojskim šeširom i užetom svezanim u laso.

Recepti hrvatskih baka za fine karnevalske slatke poslastice
Recepti hrvatskih baka za fine karnevalske slatke poslastice



Izradite djeci maske za 10 minuta od onoga što već imate doma:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Razne životinje

Slatke životinje uvijek su odličan motiv za dječji kostim, a jednostavno ih je osmisliti. Zeku obucite u ružičasto, bijelo ili smeđe i privežite mu ukrasnu kuglicu (pompon) kao repić. Uši izradite od ukrasnog papira ili kartona koji ćete obojiti.

Zalijepite ih na rajf za kosu. Uz nacrtane brkove dobit ćete pravog zeku. Slično osmislite kostim mace i psa, ili možda masku šarene papige.

Hrabri gusar

Maloga gusara obucite u crne hlače (ili neke druge tamnije boje) i razderanu bijelu majicu kratkih rukava. Stavite mu maramu oko glave i povez preko oka. Dodajte plastičnu sablju.

Mala mumija

One “hrabrije” razveselit će kostimiranje u mumiju. Za ovu jednostavnu masku potrebno vam je puno bijelih zavoja koje možete kupiti u svakoj ljekarni. Nakon što “mumiju” omotate zavojima, na nekim mjestima ostavite da se vuku po podu.

Kostim leptirice

Leptirici obucite majicu i tajice u omiljenoj boji. Iz kartonske kutije izrežite krila koja zatim prošarajte bojama. Povežite ih žicom i učvrstite oko struka.

Napravite šminku sami

Kod kuće možete napraviti “prirodnu” šminku. Potrebne su vam 2 žlice meke masti za prhko tijesto, 4 žlice kukuruznog brašna i jestiva boja. Dobro izmiješajte prva dva sastojka te dodajte boju.

Prije nanošenja lice temeljito operite i dobro osušite. Zatim nanesite tanak sloj hladne kreme koju ćete “učvrstiti” s malo brašna. Prstima nanesite šminku.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru