Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ideje za nezaboravni odmor: 11 najljepših bungalova na vodi

Na Maldivima postoje stotine bungalova na vodi, a Grand Water Villa je na izoliranom i 'uvučenom' mjestu, s beskonačnim bazenom i odvojenim jacuzzijima

Nekad su oni što su tražili raj na otocima poput Fijija, Maldiva ili Tahitija mogli uživati samo u hotelskoj sobi s pogledom na ocean, a sada svaki od tih otoka u ponudi ima i drvene bungalove, poredane jedan uz drugi na kristalno čistom moru zbog kojeg turisti i dolaze.

POGLEDAJTE VIDEO:

Danas se oni rade sa slamnatim krovovima i od drugih prirodnih, ali dugovječnih materijala, koji moraju biti i autohtoni i odgovarati okolini u kojoj se bungalovi postavljaju. Većina ih je luksuzno opremljena i na podu imaju staklo kako bi se cijelo vrijeme mogli diviti podmorju. Evo kako izgledaju neki od najspektakularnijih modernih bungalova smještenih na vodi:

1. Four Seasons Bora Bora, Francuska Polinezija

Na ovom nevjerojatnom dijelu zemlje bungalovi na vodi izgledaju kao dio prirode. Sve je bajkovito, bez obzira nalazite li se u prozračnoj dnevnoj sobi ili se kupate u kadi čija je izrada inspirirana prirodom. Ili pak na mjesečini plivate po rubu 'beskonačnog bazena'...

2. Song Saa Private Island, Kambodža

Iako Kambodža i nije mjesto na kojima ih očekujemo, Arhipelag Koh Rong je 2012. postao dom ovom nizu 'Robinson Crusoe' dvosobnih bungalova. Royal Villa bungalovi su rađeni od drveta, s ogromnim staklenim podom u dnevnoj sobi i terasom s bazenima.  

3. Laucala, Fiji

Ovaj bungalov na vodi izgleda kao pravo imanje, a okružuju ga ogromne terase s bazenima koji kao da ulaze među stijene na obali. Vila je izgrađena na privatnom otoku, a noćenje u njoj dođe oko 8800 dolara. 

4. One&Only Reethi Rah, Maldivi

Na Maldivima postoje na stotine bungalova na vodi, ali Grand Water Villa je na malo izoliranom mjestu, pa su bungalovi poznati i kao najprivatniji. Beskonačni bazen i odvojeni jacuzzi jamče da nećete puno vremena provoditi unutra.

5. Cayo Espanto, Belize

Casa Ventanas je inače prvi takav bungalov na vodi koji je izgrađen na ovom otoku, a prostire se na 1100 kvadratnih metara. Svjetla na staklenom podu mogu mijenjati boju, da se uvijek savršeno vidi život u podmorju.  

6. Hotel Palafitte, Švicarska

Ovaj bungalov u Švicarskoj pokazuje da takve građevine nisu rezervirane samo za otoke i tropsku klimu, a prvi je i jedini hotel u Europi koji je 'podignut na štulama'. Gradnja je djelo arhitekta Kurta Hoffmanna i grupe studenata, a hotel ima 26 bungalova od kojih svaki ima svoju terasu.  

7. St. Regis Bora Bora Resort, Francuska Polinezija

Ljetovanje u Overwater Royal Otemanu Villi je jedan od najekstravagantnijih načina za odmor, a noćenje stoji oko 5000 dolara. Bungalov se prostire na 3000 četvornih metara. 

8. Six Senses, Ninh Van Bay, Vijetnam

Jedna od ljepota ovih bungalova je što u velikoj mjeri dopuštaju da se unutrašnjost prostora spoji s prirodom, a idealan je primjer ova privatna destinacija na obali Vijetnama. Vila se prostire na 1600 četvornih metara, s bazenima, vanjskim tuševima i ručno rađenom drvenom kadom.  

9. Conrad Bora Bora Nui, Francuska polinezija

Nedavno je otvoren, ima dva bungalova, a napravljen je na mjestu nekadašnjeg Hilton Bora Bora Nui. Bungalovi Presidential Villas imaju sobe sa saunama, tri spavaće sobe, bazen, bar i igralište u najljepšem susjedstvu na svijetu.

North Korea's leader Kim Jong Un looks at U.S. President Donald Trump before their meeting in Singapore USKORO SASTANAK S TRUMPOM Stigao u Vijetnam: Kim izbacio američke novinare iz hotela

10. Rosewood Mayakoba, Meksiko

Privatno pristanište Deluxe Overwater Lagoon Suite na Riviera Maya, samo je nekoliko minuta udaljeno od Karipskog otočja. Krase ih bazeni i tuševi na otvorenom, u vrtu.  

11. Jumeirah Vittaveli, Maldivi

Ocean Villas su 'bastion luksuza' s 2000 kvadratnih metara, prozorima umjesto poda i verandama na moru. A bez obzira na moderni interijer, svjetlosti za ugođaj i interaktivni LCD, ono što je vani stvarno oduzima dah.  

Više o ovim egzotičnim destinacijama možete vidjeti na portalu architecturaldigest.com.

ŠTO SE DOGAĐA S KRALJEVSKOM OBITELJI? 'Meghan i Kate su velike glumice'

Komentari (45)
  • Mmmoooj san!!! Boooze baci me i budi precizan. Vec se vidim kako ronim, plivam, brckam se, przim.... Gavavaaaaa, sisterrrr...ja ti i mojito!!!!

    14. 3. 2019,   16:02
  • Ovdje definitivno treba otici. Wow.

    14. 3. 2019,   08:07
  • hebes ovo.. ubi vlaga.. odose bubrezi..

    14. 3. 2019,   09:20