Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

IKEA ili Balenciaga? Jednu dobijete za manje od 20 kuna

Poznata Ikeina plava torba za kupovinu je dobila vlastitu kopiju, samo što u ovom slučaju cijena je paprena. Francuska modna kuća Balenciaga predstavila je novi model "torbe za sve"

Balenciaga, francuski kultni brend, je nedavno na tržištu predstavio torbu koja nevjerojatno sliči Ikeinoj torbi za kupovinu, poznatoj "FRAKTA" torbi. Balenciagina verzija je opisana kao ekstra-velika torba za kupovinu, a sama "FRAKTA" torba u Ikei postoji samo s tom namjenom.

 

Obje torbe su neonsko plave boje, istog oblika i veličine, sličnih ručki, s malom razlikom - u materijalu i... cijeni. Balenciagina verzija torbe košta 12.650,00 kuna, a u Ikei ovakvu torbu se može naći u tri verzije i platiti od 3,90 kuna do 19,90 kuna.

Balenciagina torba je napravljena od kože i dolazi u tri boje - crnoj, žutoj i plavoj, a upravo je plava verzija torbe postala predmet rasprave. Ikeina verzija torbe je napravljena od polipropilenskog vlakna, lako se održava i postoji tri različita modela.

- Jako smo polaskani što je Balenciagina torba slična Ikeinoj ikoničnoj održivoj plavoj torbi za 3,90 kuna. Ništa ne može pobijediti svestranost velike plave torbe! - izjavili su Ikeini predstavnici su za magazin Today.

Francuska modna kuća Balenciaga dosad nije komentirala sličnost proizvoda. U ovom trenutku, na službenim internet stranicama Balenciage, dotična torba se ne može naći.

 

Komentari (4)
  • Uf...prevelika za cuklat:-))

    24. 4. 2017,   10:36
  • Ne bih niti ovu za 20 kn kupila..

    24. 4. 2017,   11:22
  • Uostalom Ikea upravo razvija novu torbu sive boje, tako da će ova plava otići u povijest.

    24. 4. 2017,   11:26