Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Imala je samo 9 godina kada je napisala najprodavaniji roman

New York Times je o romanu "The Young Visiters" autorice Daisy Ashford napisao da je jedan od najduhovitijih u povijesti književnosti, i da ga svakako treba pročitati

VIDEO

Margaret Mary Julia Ashford (1881. - 1972.), popularnija pod imenom Daisy Ashford, bila je spisateljica iz Velike Britanije koja je imala samo 9 godina kada je napisala najprodavaniju knjigu tog doba. Bio je to roman naziva "The Young Visiters" (Mladi posjetitelji) koji opisuje život mlade djevojke, kćeri siromašnog farmera, koja se penje na društvenoj ljestvici krajem 19. stoljeća.

U naslovu romana je namjerno ostavljena gramatička pogreška (nije Visiters, već - Visitors), jer je bilo pogrešaka i u samom romanu, što i ne čudi s obzirom na to koliko je godina imala kada ga je napisala. 

Roman koji je napisala kako djevojčica pronašla je među svojim starim školskim udžbenicima 1917., imala je tada 36 godina. Uzela ga je u ruke, pročitala i shvatila da je napisala nešto fantastično što ne smije ostati skriveno od očiju javnosti.

Pokazala je roman u izvornom obliku svojim prijateljima, a potom se nekim čudom našao i u rukama Franka Swinnertona, romanopisca koji je radio za poznatu izdavačku kuću "Chatto and Windus". I izdavače je roman oduševio, i to toliko da su ga odlučili objaviti gotovo onako kako je bio napisan.

Njezin roman impresionirao je mnoge istaknute pisce i kritičare tog doba. Knjiga je postala toliko popularna da je u samo prvoj godini doživjela 18 izdanja. Redizajnirana je još mnogo puta tijekom 20. stoljeća i prevedena na mnoge jezike širom svijeta, prenosi portal thevintagenews.com.

New York Times je o romanu "The Young Visiters" napisao da je jedan od najduhovitijih u povijesti književnosti, i da ga svakako treba pročitati. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje