Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Imala je tumor na jajniku od 18 kg - veći od trudničkog trbuha

Imala je tumor na jajniku od 18 kg  - veći od trudničkog trbuha

Kavita Kalam, siromašna udovica i majka 7-godišnjeg dječaka imala je teške bolove sedam mjeseci prije operacije. Mještani su prikupili novac da može otići u bolnici gdje su joj pronašli ogroman tumor

VIDEO

Indijka Kavita Kalam (38) je otišla u bolnicu s jakim bolovima u želucu i rekla liječnicima da teško diše. Nakon što su obavili niz testova, ustanovili su da ima tumor na jajniku veličine oko 106 cm.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

zdrava hrana 01:57

Liječnici iz Acharya Vinoba Bhave bolnice u Wardhi su joj rekli da bi tumor mogao oštetiti okolne organe i cijeli trbuh da nije izvađen. Dijagnosticiran joj je serozni tumor jajnika, nekancerogeni tumor ispunjen vodenastom tekućinom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ovo je najveća cista koju sam operirao. Bila je toliko velika da je zauzimala 95 posto pacijentičinog trbuha s opsegom od 106 cm - rekla je dr. Arpita Jaiswal Singam. Dodaje kako je cista težila 18 kg.

Kavita Kalam, siromašna udovica i majka 7-godišnjeg dječaka imala je teške bolove sedam mjeseci prije operacije. Nije si mogla priuštiti liječenje. Ljudi iz njezinog sela sakupili su 55 funti (oko 475 kuna) kako bi ona otišla u bolnicu.

Imala je trbuh veći od trudničkog. Kada je stigla u bolnicu su je poslali na CT. Otkrili su tumor jajnika i rekli da je on ogroman te da za operaciju trebaju najstručnije ljude kako ne bi oštetili trbušnu šupljinu.

Beba s tumorom u srcu nakon kome se široko nasmijala ocu
Beba s tumorom u srcu nakon kome se široko nasmijala ocu

- Pacijentica nije mogla primiti opću anesteziju. Umjesto toga, ubrizgavali smo joj lijekove protiv boli u kralježnicu. Primila je i epiduralnu kakva se daje prije poroda - kaže dr. Abhishek Kothule.

Njezin jajnik se stopio u masu, a jajovod se stisnuo. Tijekom operacije postojala je opasnost da padne u hipotenzivni šok zbog velikih i iznenadnih gubitaka krvi. Liječnici su izvadili tumor tako da su napravili rez na 2 cm iznad stidne kosti do pupka.

- Bilo je teško ukloniti cistu kroz kroz tako mali prostor. Da ga nismo uklonili u pravom trenutku, trbuh i cista je mogla puknuti - kaže dr. Abhishek.

Prije operacije, Kalam je imala 56 kg, a nakon uklanjanja ciste, njezina težina je pala na 37 kg. Sada je stabilno i opet može jesti.

U Hrvatskoj izvadili tumor težak 15 kg

Ani Štimac iz Gospića dijagnosticiran je iznimno veliki tumor u trbušnoj šupljini. Zato je te 2008. godine poslana na iznimno težak operativni zahvat. Župan Ličko-senjske županije i ginekolog Darko Milinović predložio je da se tada 77-godišnja Ana Štimac preveze u Petrovu bolnicu u Zagrebu, što je pacijentica odbila riječima: 'Nikud ja ne idem. Neka me operira moj doktor Dado!'

Dražen Prša
'Pijte manje zaslađenih sokova, rizik od tumora tada je manji'
'Pijte manje zaslađenih sokova, rizik od tumora tada je manji'

- Nastojao sam da baka dođe u Zagreb jer je to zaista teška operacija i pitanje je bilo da li će se uopće probuditi poslije operacije. Baka je na sve to rekla ili će me operirati ovdje moj doktor ili ću ostat ovdje i umrijeti. I što sam mogao, poduzeli smo sve i izvadili iz bake tumor težak 15 kilograma - izjavio je tada Milinović.

Dražen Prša

Baka Ana je tada na odjelu intenzivne njege rekla da se dobro osjeća, no da se ničega ne sjeća. Na njenu opasku ministar Milinović dodao je: 'A da li se sjećate bako da ste imali veliki trbuh? Vidite, nema ga više'. 

Baki Ani je tako veliki tumor narastao u svega nekoliko mjeseci. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

16:11
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje