Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Imate lubenicu, a nemate ideja - smiksajte sladoled ili koktel

Imate lubenicu, a nemate ideja - smiksajte sladoled ili koktel

Na štapiće za ražnjiće nanižite bobičasto voće, a na vrh stavite zvjezdicu od lubenice i dobit ćete čarobni štapić čija će magija očarati goste, ali i potaknuti djecu da pojedu voće

VIDEO

Poigrajte se omiljenim ljetnim voćem i napravite slatke kreacije za djecu, ali i odrasle. Lubenica je idealna za 'rezbarenje' - pomoću nožića ili kalupa za kolačiće iz kriški izdubite oblike poput zvjezdica, cvjetića i srca.

Na štapiće za ražnjiće nanižite bobičasto voće poput borovnica i bobica grožđa, a na vrh stavite zvjezdicu i dobit ćete čarobni štapić čija će magija potaknuti djecu da s guštom pojedu voće, čak i ako nisu veliki ljubitelji. Izradite ih s njima i uz to ćete se super zabaviti. Uz to, dio lubenice može vam poslužiti kao efektan 'stalak' na kojeg možete nabosti bobičaste štapiće i poslužiti ih gostima.

I same kriške lubenice bit će primamljivije gostima nabodete li ih na štapiće, a ukrasiti ih možete otopljenom čokoladom. Tako ćete ih očarati efektnom poslasticom zbog koje neće morati zaprljati ruke.

Od pirea lubenice možete napraviti ukusno ledeno osvježenje ili pak aromatičan ružičasti koktel - samo izmiksajte kockice lubenice u blenderu za bazu. Za smoothie koristite gusti pire, a želite li rjeđi sok, procijedite pire.

Za slasno piće za odrasle, pjenušac pomiješajte sa sokom lubenice, malo limete i listićima svježe mente. Ove koktelčiće možete poslužiti u čaši za martini, ukrašene bobicama voća nabodenima na čačkalice. Možete ih raditi i s votkom ili nekim drugim omiljenim alkoholnim pićem.

Pomiješate li kockice lubenice u blenderu s jogurtom ili mlijekom, dobit ćete kremasti smoothie. Zasladiti ga možete medom, a listići svježe mente dat će mu još snažniju osvježavajuću aromu.

Za ledeno osvježenje, zamrznite pire lubenice u kalupima za sladoled. Aromatizirati će ga limeta i menta, a možete ga i pomiješati s jogurtom za slasni 'frozen yogurt'. Dobit ćete zdravi ljetni sladoled.

Osim s lubenicom, poigrati se možete i s ostalim ljetnim voćem - maline, ribizl i borovnice također su neodoljivi sastojak navedenih osvježavajućih deserata. Izmiksajte ih u pire i pomiješajte s pjenušcem ili zamrznite s jogurtom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru