Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Intimnost jača kad se partneri dotiču i ostavljaju si poruke

Provedite jednu večer u gledanju fotografija ili videa s vjenčanja kako biste produbili i očvrsnuli svoj odnos s partnerom i produbili intimnost, savjetuje autor knjige

Stvaranje bolje intimnosti ima više veze s unutarnjom energijom nego s postupcima. Ako se u rukama svog partnera osjećate potpuno sigurno, to je intimnost – naglašava Barton Goldsmith, autor knjige “Emotional Fitness for Intimacy: Sweeten and Deepen Your Love in Only 10 Minutes a Day”.  

- Svi žele nekoga voljeti jer je to doista predivan osjećaj, no problem je što većina parova neće zauvijek ostati zaljubljena. Naravno, neki će u tome uspjeti no ne radi se o normi – napominje autor.  

SUZDRŽITE SE Zbog ovih 5 grešaka ženama često promakne prava ljubav

Emocionalna sljepoća

Premda se kod zaljubljenosti osjećamo odlično, ona stvara emocionalnu sljepoću koja sprečava da vidimo hoće li se partner brinuti o nama kad ćemo biti bolesni i hoćemo li imati problema pri otplati kuće, kaže autor. Dodaje da to može biti problem i utjecati na odnos pa bi bilo dobro poraditi na međusobnom odnosu.

- Kako biste povećali razinu intimnosti s partnerom, razgovarajte o problemima čim se pojave, budite obzirni i međusobno si pružite podršku koju trebate. Ako se posvađate, pokušajte čim prije riješiti nastalu situaciju – savjetuje autor. Time će sukobi prestati prije nego što eskaliraju i ugroze odnos jer se loše emocije neće gomilati te si nećete zamjerati ni one male stvari koje s vremenom mogu prerasti u velik problem, tvrdi.

- Provedite jednu večer prisjećajući se najdražih zajedničkih trenutaka. U to možete uključiti i gledanje starih fotografija ili videa s vjenčanja – predlaže autor te dodaje kako bi vas to moglo potaknuti na emocionalno i fizičko zbližavanje. Dobra je ideja svaki put u prolazu dotaknuti jedno drugo jer će to ojačati vaš odnos, a povremeno si u kući ostavite ljubavne ili seksi poruke kako biste iznenadili jedno drugo i ‘začinili’ stvari u spavaćoj sobi.

- Ako želite sačuvati i produbiti intimnost, potrudite se uvijek biti iskreni jedno prema drugome te razgovarati o svojim osjećajima, željama i razmišljanjima - navodi autor. Mnogi parovi imaju probleme upravo zbog nedostatka komunikacije.

NOVO ISTRAŽIVANJE Seks s bivšim partnerom može pomoći ljudima da krenu dalje

- Ako nikada ne izražavate svoje nezadovoljstvo, primjerice zbog toga što vam partner ne pomaže oko kućanskih poslova, veća je mogućnost da će ljubav nestati - ističe te dodaje kako se intimnost ne sastoji samo od vođenja ljubavi, već i od osjećaja ugode s partnerom koji se postiže upravo malim svakodnevnim stvarima te izgradnjom međusobnog povjerenja, poštovanja i ljubavi.   

Poboljšajte intimnost

- Ako niste intimni s nekim zapravo im ne dopuštate da vas do kraja upoznaju, a samim time ni sami sebe ne poznajete u potpunosti - govori autor.  Zaboravite na svoju i na partnerovu ljubavnu prošlost jer će vas to samo kočiti. Prepustite se jedno drugome i ne bojte se uživati u nježnostima. 

- Budite obzirni prema partneru i slušajte njegove želje kako biste ih mogli zadovoljiti u svim aspektima života. Romantika je također važna i povremeno je preporučljivo iznenaditi jedno drugom nekom romantičnom gestom poput večere, malog dara i slično. Ne dopustite da vam odnos prijeđe u rutinu i iskušajte nešto novo - predlaže.

Komentari (4)