Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Irkinja (81) je pronašla pravu majku, živa je i ima 103 godine

Rodila se krajem 30-ih godina prošlog stoljeća u Irskoj i kao novorođenče je završila u sirotištu Kirwan House u Dublinu. U dobi od 19 godina počela je tražiti svoju obitelj

Irkinja Eileen Macken (81) svoju biološku majku pokušavala je pronaći više od 60 godina. Polako je već gubila nadu, no nije odustajala. Nedavno ju je pronašla, živa je i ima 103 godine.

Eileen se rodila krajem 30-ih godina prošlog stoljeća u Irskoj i završila u sirotištu Kirwan House u Dublinu. U dobi od 19 godina počela je s pokušajima pronalaska svoje prave obitelji. Osim što je željela saznati tko joj je majka i zašto ju je ostavila, zanimala ju je i medicinska povijest obitelji kako bi znala postoje li određena stanja koja bi se mogla prenijeti na njezinu djecu.

Eileen Macken, 81 years of age was so amazed to find her biological mother, lucia after 61 years. The 81 years old...

Objavljuje justpeakyBlogSrijeda, 30. siječnja 2019.

Kaže kako su je liječnici znali ispitivati o povijesti bolesti u obitelji pa su se čudili kada im je rekla da o tome ništa ne zna. Kada su pitali zašto to ne zna, morala im je objašnjavati da su je roditelji ostavili brzo nakon rođenja.

ŽENE HRABROST Opet u dom? Nikad! Sada same biramo što ćemo jesti, obući...

Tražila je majku desetljećima po cijeloj Irskoj, ali uzaludno. Lani se obratila Joeu Duffyju sa RTE Radio One koji je s njom napravio intervju. Između ostalog mu je rekla kako ne vjeruje da joj je majka još živa, no voljela bi pronaći druge članove svoje obitelji.

Njezina molba privukla je pažnju javnosti i ubrzo joj se javio genealog, stručnjak za rodoslovlje, i obećao pomoći. Marljivo je radio na njezinom slučaju, a napravio je i DNK analize. Na kraju, uspio je pronaći njezinu majku.

Another remarkable lady from last night’s launch of ‘Stay with Me’ in memory of the Tuam Babies. This is 81 years old...

Objavljuje George LawlorPetak, 18. siječnja 2019.

Prvi put je s njom razgovarala telefonom, plakala je i ponavljala da je najsretnija osoba na svijetu.

- Ne mogu vjerovati. Kada su mi rekli da je još živa, sve što sam poželjela bilo je vidjeti je. Moja mama ima 103, a uskoro će 104 godine. Razgovarala sam s njom telefonom, ali me nije mogla dobro čuti. Pomalo je poput mene, dobro čuje samo na jedno uho. Stalno mi je ponavljala: 'Ne mogu te čuti, ne mogu te čuti'. Nažalost, ona je s 'druge strane vode' i sve što sada želim je vidjeti je što prije. Mislim da imam dva polubrata i da su u 70-im godinama života - ispričala je.

Trenutno se oporavlja od operacije oka, a majku planira posjetiti čim se malo oporavi od zahvata, prenosi Ireland Before You Die

Eileen inače živi u sretnom braku sa suprugom Ronaldom i ima troje djece, sina i dvije kćeri.

OTKRIVENA DUGO ČUVANA TAJNA: Ovo je razlog zašto se Kraljica nije vratila u London kad je umrla princeza Diana

Komentari (30)