Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Ishal (12) ujak određuje kad će učiti, gledati vijesti, što će jesti

Ishal (12) ujak određuje kad će učiti, gledati vijesti, što će jesti

Mlada Amerikanka svaki drugi vikend boravi kod ujaka, a tada su joj oba dana ispunjena radnim zadacima, i to od 7 do 21.30 sati. Raspored uključuje gledanje vijesti, vježbanje pravopisa i pisanje novela

VIDEO

Dokumentarna emisija Child Genius, koja se prikazuje na britanskoj televiziji Channel 4 i prati iznimno nadarenu i genijalnu djecu, često iznenadi gledatelje, a najviše je reakcija do sada izazvala epizoda sa 12-godišnjom genijalnom djevojčicom, gdje se odlično moglo vidjeti u kojoj mjeri roditelji i rodbina znaju manipulirati s djecom.  Čak i kad su ta djeca, kao što je ovdje slučaj, genijalci.

POGLEDAJ VIDEO:

Riječ je o popularnom reality serijalu u kojem se 14 mladih genijalaca bori u različitim mentalnim izazovima te konačno u 'natjecanju inteligencije' koje odlučuje pobjednika. Koncept i zadaci su osmišljeni u suradnji s Američkom MENSA-om, a na kraju emisije jedno dijete dobiva titulu 'Genijalnog'. Osim titule, pobjednik dobije i novčanu nagradu od 100 tisuća dolara koja će se položiti u fond za fakultet po izboru. 

Kontroverzna epizoda prikazala je Ishal (12) i njene roditelje, ali i dominantnog ujaka koji 'skrbi' o njenom obrazovanju pa čak roditeljima govori što Ishal treba jesti i kako se za koje natjecanje treba pripremati. Ujak Amram, inače konzultant za brigu o zdravlju, je za Ishal tako pripremio i program učenja za svaki drugi vikend kad ona boravi kod njega. Njeni roditelji Momtaj i Forhad kažu kako se oni ne miješaju u Amramove planove za njihovu kćer, te im je drago što netko tko je studirao završio studij na Oxfordu pazi na njezino obrazovanje.

Zašto se digitalno oglašavanje kod nas smatra crnom kutijom
Zašto se digitalno oglašavanje kod nas smatra crnom kutijom

- Koji grozan ujak, jadno dijete - napisala je na društvenoj mreži jedna gledateljica, komentirajući kako Ishal vjerojatno živi u vječnom strahu da ne razočara njega i roditelje. Inače, Ishal kod ujaka boravi svaki drugi vikend, a tada su joj oba dana ispunjena radnim zadacima, i to od 7 do 21:30 sati. Raspored joj uključuje gledanje vijesti, vježbanje pravopisa i pisanje novela.

Osim toga, ujak vjeruje u teoriju koja govori kako strana na koju ljudi gledaju aktivira različita polja u mozgu, pa Ishal prema njegovim instrukcijama mora gledati ravno pred sebe ili na lijevu stranu jer se tako 'bolje pamti', što nije slučaj i kad se glava okreće na desno što, po toj teoriji, znači da osoba smišlja neku laž. 

Ujak Amram, koji je svoju nećakinju i uveo u ovaj show, kaže kako želi da ona u budućnosti radi nešto bitno, izmisli neki lijek ili bude prva astronautkinja azijskog podrijetla. Ipak, njegova skrb ne završava na obrazovanju; on roditeljima govori i što da kuhaju djetetu da joj mozak ostane fokusiran, a napominje im i kako bi djevojčica trebala jesti više guščjih jaja jer su najbogatija proteinima. 

Ovaj je ujak strašan, mene je moj samo vodio na rolanje i učio me plivati, komentirala je jedna gledateljica, a druga je dodala da je zbog njegovog oholog stava i izgleda poželjela gađati TV ciglom. 

- Imaju li njeni roditelji uopće pravo glasa ili ujak diktator odlučuje o cjelokupnom odgoju? Meni je ta situacija čudna - pitao se jedan korisnik Twittera. Ishal je inače treći dan 'zakazala' na natjecanju iz zemljopisa, gdje je imala samo jedan točan odgovor i bila zadnja. 

TEŠKO IM JE ODOLJETI: Žene rođene u znaku Škorpiona su mamac za muškarce, ali ovaj znak ih premašuje

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka
IMAJU 'ONO NEŠTO'

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka

Astrologija nudi izuzetne uvide u naše osobnosti i potencijale, uključujući aspekte poput fizičke ljepote i šarma. Među prekrasnim horoskopskim znakovima postoji nekoliko onih koji se ističu posebnom ljepotom

Radno vrijeme trgovina na dan izbora 17. 4. - većina je skraćeno
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme trgovina na dan izbora 17. 4. - većina je skraćeno

Neke trgovine sutra neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme
Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji
KOME ĆE SVANUTI, A KOME SMRKNUTI

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 16. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje