Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Iskorištene vrećice čaja čiste tepih i suđe, uklanjaju mirise...

None Foto: Fotolia

Iskorištene vrećice čaja razgrađuju masnoću na ogledalima i drvenim podovima, uklanjaju neugodne mirise iz hladnjaka i ormara te osvježavaju stari tepih

Ljekovitost čaja odavno je poznata, ali iskorištene vrećice itekako su zanemarene. Osim što smanjuju natečenost očiju, ublažavaju opekline od sunca i ugrize insekata, iskorištene vrećice čaja pravi su pomoćnik u kućanstvu. Daily Mail donosi najbolje ideje za njihovu upotrebu: 

  • Osim soda bikarbone, iskorištene vrećice čaja odlične su u uklanjaju neugodnih mirisa u hladnjaku. Jednostavno ih treba staviti nekoliko u hladnjak i ostaviti preko noći tako da upiju mirise. 
  • Vlažne vrećice crnog čaja čuvaju željezno posuđe od hrđanja. Nakon svake upotrebe treba ih premazati vlažnim vrećicama i to će stvoriti zaštitni sloj koji će spriječiti korodiranje. 
  • Masno posuđe teško je oprati, ali u razgradnji tvrdokornih najbolje će pomoći vrećice čaja. Posuđe treba staviti u vruću vodu i dodati dvije do tri vrećice te ostaviti pet minuta. Nakon toga će se suđe lakše isprati. 
  • Čaj uklanja mrlje i prljavštinu na ogledalima. Skuhajte čaj s dvije stare vrećice i te ga iskoristite kao sredstvo za čišćenje.
  • Jednako kao što je dobar za staklo, čaj pomaže i u čišćenju drvenih podova i namještaja. Treba skuhati čaj od dvije iskorištene vrećice i ostaviti da se ohladi. Nakon toga treba umočiti krpu i obrisati željene površine. Čaj će razgraditi masnoću i djelovat će blagotvorno na pore drveta.
  • Osim što uklanja neugodne mirise iz hladnjaka, iskorištene i osušene vrećice čaja upit će sve mirise i iz ormara. Treba ih ostaviti preko noći kako bi vratili svježinu. 
  • Želite li osvježiti stari tepih, jednostavno na njega stavite osušene listiće čaja. Pustite da odstoje oko 15 minuta pa ih nakon toga možete usisati. 

Komentari (5)
  • ....molim vas lijepo tko u današnje vrijeme upotrebljava željezno hrđavo posuđe...;-)

    5. 3. 2015,   16:18