Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Iskrene ispovijesti žena: Evo zbog čega najviše žale u životu

Najviše žalim za tim što sam imala nemoguće visoke standarde kao mlada i da sam se stalno grizla što ih nisam uspjela dostići. Uz to sam odrasla u obitelji u kojoj nas je tata sve maltretirao

Na Reddit forumu Ask Women, korisnice iz cijelog svijeta su otvoreno pisale o lošim odlukama koje su donijele, poput 'provođenja' anoreksije do ostajanja u nasilnom odnosu.

Sve je počelo upitom jednog korisnika korisnicama preko 30 godina da podijele stvari zbog kojih danas žale.

Ovo su neki od njihovih odgovora:

 • Udala sam se za čovjeka koji je 'došao iz dobre obitelji' u nadi da ću tako zadovoljiti svoje roditelje i da ću, poput mojih starijih braća i sestara, imati 'idiličan' život. Na kraju sam svoje dvadesete, tridesete i dio četrdesetih provela s narcisoidnim čovjekom sklonim nasilju. Svjetlo na kraju tunela je da imam dvoje predivne djece i da sam razvedena i slobodna zadnje četiri godine. Ali kad bih mogla natrag, poslušala bih svoju intuiciju koja mi je govorila da bježim od njega...

Foto: Themoviedb.org

 • Žalim što već odavno nisam prestala komunicirati sa svojom toksičnom majkom.
 • Najviše žalim što sam ostala u lošem braku zato jer sam se bojala biti sama. Biti samac je genijalno!
 • Žalim što kao mlada nisam imala hrabrosti na glas reći što mislim i želim. Ljudi ne mogu čitati vaše misli. Svatko treba biti svjestan da je vrijedan sreće i ljubavi i da to treba tražiti. Iako će se nekima ovo čini smiješno, ja sam odgojena na način da tuđu sreću trebam stavit ispred svoje i to je bilo jako teško prestati prakticirati. Većinu dvadesetih sam provela u vezi i imala prijateljstva gdje nisam bila nimalo poštovana, a radila sam poslove na kojima su me svi iskorištavali. Svjesna sam da to ne možeš uvijek kontrolirati, ali da sam tada nešto rekla i napravila za sebe, bilo bi mi puno lakše. Stalno se podsjećam da su moje vrijeme i energija vrijedni i da ih moram pametno trošiti i štititi!

Depression | Autor: Photographer: B-D-S Foto: Photographer: B-D-S

 • Najviše žalim za tim što sam imala nemoguće visoke standarde kao mlada i da sam se stalno grizla što ih nisam uspjela dostići. Uz to sam odrasla u obitelji u kojoj nas je tata sve maltretirao i još dan danas učim kako se nositi s tim. Stalno vikanje da nisam dovoljno dobra, ni pametna, mi je potpuno uništilo samopouzdanje. Da sam bar prije shvatila da je to moj život i da ja imam kontrolu, puno drugačije bih se postavila i živjela svoj život.
 • Većinu dvadesetih sam provela kao anoreksičarka. U početku uopće nisam bila svjesna što si to radim, a kad sam shvatila da ću si uništiti zdravlje, bilo je prekasno da se sama iz toga izvučem. Danas imam velikih problema s organima, jako sam ih oštetila i to će me vjerojatno jednog dana ubiti. 

Fotolia | Autor: Fotolia Foto: Fotolia

 • Najviše žalim što sam većinu života imala problema s jako niskim samopouzdanjem. Propustila sam mnoge prilike, nikad si nisam postavljala izazove, a što se tiče veza - nikad nisam bila s nekim tko mi se stvarno sviđao, već sam uvijek pristajala na OK frajere jer sam smatrala da ne zavrjeđujem bolje.
 • Da sam bar prije naučila reći 'ne', bilo bi mi puno lakše. Također, voljela bih da sam ranije naučila zalagati se za samu sebe, na poslu i u vezama, život bi mi bio puno lakši.
 • Većinu svog života sam provela vjerujući ljudima da nisam dovoljno dobra te sam im dopustila da me uvjere da nisam dovoljno lijepa, pametna ni posebna. Na kraju mi je u jednom trenu dosadilo. Jednostavno sam zaustavila takve razgovore i osjetila sam ogromno olakšanje i slobodu.

Foto: Dreamstime

 • Najviše žalim što ranije u životu nisam počela koristiti kremu za sunčanje.
 • Jedno što žalim je to što sam ikad počela pušiti. Iako sam prestala pušiti prije par godina, rado bih da nikad nisam ni počela. Svaka greška koju sam napravila, ma koliko god bila bolna, mi je donijela neku lekciju. Od pušenja nisam apsolutno ništa naučila.
JE LI TO SUDBINA? 6 stvarnih priča: Intuicija ih je upozoravala na najgore, ali...
 • Ono za čime žalim je prekomplicirano za objasniti, jedino što znam je da imam 50 godina, radim posao koji mi se ne sviđa i nemam baš puno opcija za promijeniti svoj život. I onda kad razmišljam o svojoj prošlosti i svemu čemu sam se nadala, pitam se kako sam tu završila.

SUĐENO IM JE DA BUDU SAMI: Ovi horoskopski znakovi uopće nemaju sreće u ljubavi  

Komentari (44)
 • U zivotu sam naučio da ne treba vjerovati bas nikome, ali nikome...

  25. 4. 2019,   20:52
 • Pred spavanje, u postelji...tocno znas sto je krivo u zivotu. Kriv si ako tako lijezes godinama bez pokusaja promjene. Kriv si i kukavica ako ne pokusas promijeniti

  25. 4. 2019,   20:35
 • Imam osjecaj da bi te zene i da su donijele drugaciju odluku opet bile nezadovoljne jer “sta da nije ostala u braku i imala djecu”. Glupo je zaliti za icime, zivot nikada nije savrsen, problema i losih odluka ima jer predugo traje da se oko nekih odluka ne zahebes. Ne treba raditi dramu, treba gledati naprijed

  25. 4. 2019,   20:32