Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Iskušajte ukusna jela koja ne stoje jako mnogo novca

Iskušajte ukusna jela koja ne stoje jako mnogo novca
1

Želite li obogatiti jelovnik, u mnogim receptima rižu možete zamijeniti jeftinijim ječmom ili prosom, a i heljda može biti odličan prilog različitim jelima

VIDEO

Cjelovite žitarice osnova su zdrave prehrane, a nisu preskupe. U mnogim receptima rižu možete zamijeniti ječmom ili prosom, a i heljda može biti odličan prilog jelima od mesa ili povrća.Čak i ako niste vegetarijanac, povremeno iskušajte recepte bez mesa koji su zdraviji i jeftiniji. Mahunarke poput graha, leće ili slanutka obiluju bjelančevinama, a dodatak gljiva također može zamijeniti meso

PROSO SA SLATKIM KRUMPIROM
SASTOJCI: 400 g prosa, 1,25 l pilećeg temeljca, 2 slatka krumpira (batata) narezana na kockice debljine cm, žlica nasjeckane kadulje, žlica nasjeckane majčine dušice
U velikom loncu promiješajte proso i temeljac. Poklopite i pustite neka zakuha. Smanjite vatru i kuhajte na laganoj vatri 20 minuta. Dodajte slatki krumpir i kuhajte na laganoj vatri 15-20 minuta dok proso i slatki krumpir ne omekšaju. Umiješajte kadulju i majčinu dušicu. Poslužite toplo.

SALATA OD KRASTAVACA I GRAŠKA
SASTOJCI: 150 g zamrznutoga mladoga graška, 2 krastavca, 200 g listova rikule, 40 g listića svježe metvice, Korica i sok 2 naranče
Zakipite vodu u maloj posudi na jakoj vatri. Zamrznuti mladi grašak prokuhajte oko dvije minute. Prokuhajte grašak oko dvije minute. Isperite ga hladnom vodom da prekinete kuhanje. Nožićem za guljenje narežite krastavac na duge trake. U veliku zdjelu stavite krastavce, grašak, rikulu, metvicu i koricu neprskane narančenarančinu koricu. Poškropite narančinim sokom i dobro promiješajte. Odmah poslužite.

GOVEĐI VINDALOO
800 g goveđe vratine, narezane na kockice, 2 žličice ljute paprike
250 ml goveđeg temeljca, 2 luka, tanko narezana, 300 g riže
U veliku teflonsku tavu stavite govedinu i papriku i stavite na srednje jaku vatru. Pirjajte 1 minutu dok ne pusti aromu. Dodajte 1 žlicu temeljca i premjstite govedinu u srednje velik lonac. Dodajte luk i preostali temeljac u lonac s govedinom. Zakuhajte. Smanjite vatru na najtišu. Pokrijte i kuhajte 1 sat. Povremeno promiješajte. Skinite poklopac i nastavite kuhati oko 30 minuta, dok govedina ne bude vrlo mekana. U međuvremenu zakuhajte velik lonac posoljene vode. Dodajte rižu i kuhajte na srednjoj vatri 10-15 minuta, dok ne omekša. Dobro ocijedite. Poslužite vruće na podlozi od riže.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...