Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ispisali djecu iz škole: Uče ih kod kuće uz Netflix i YouTube

None Foto: mediadrumworld.com / Taylor Catron

Taylor Catron (24) i njen suprug Derek (28) iz Ohia, ispisali su svoju djecu iz škole i odlučili ih školovati kod kuće koristeći nešto malo drugačije metode obrazovanja. Neke od njih su Netflix i YouTube

Taylor i Derek su prvo počeli školovati kod kuće njihovog najstarijeg sina, Dareona (7), 2016. godine. U međuvremenu su dobili još troje djece, Aerity (3), Aeviny (1) i Dereka Jamesa (osam mjeseci). Nadaju se da će jednog dana putovati svijetom i tako educirati svoju djecu.

POGLEDAJTE VIDEO:

- U školama naša djeca ne mogu naučiti toliko stvari koje želimo da znaju. Ne vjerujem u standardizirana testiranja. Ono što radimo djeluje dobro. Naša djeca su toliko pametna da su ljudi zadivljeni nakon razgovora s njima. Mislim da je ovo najbolja odluka koju smo napravili za našu djecu - rekla je Taylor. 

Par je odlučio ne koristiti formalne satove ili testove ili provoditi strogi raspored. Umjesto toga, oni vode djecu u šetnju i u posjetu kulturnim centrima poput Dječjeg muzeja Cincinnati, gradskog Centra za suvremenu umjetnost i zoološkog vrta Cincinnati.

KAMP ZA LIJEČENJE Tinejdžeri ovisni o mobitelima spavaju 3 sata - otvorili kamp

Glavni obrazovni alat koji koriste je Netflix, gdje djeca gledaju dokumentarne filmove kao što su Nature’s Weirdest Events, Age of Tanks ili Blue Planet.

Teaching Our Kids With Netflix | Autor: mediadrumworld.com / Taylor Catron Foto: mediadrumworld.com / Taylor Catron

- Dopustili smo djeci da preuzmu odgovornost. Ono što oni žele znati je naša buduća lekcija. Također se trudim da što više uče kroz igru - kaže Taylor.

- Radimo na strukturiranom učenju. Imamo razne radne bilježnice koje koristimo, ali trudimo se da to bude što manje. Želimo da naša djeca uče kroz praktična iskustva. Želimo ih školovati tako da putuju svijetom u različite zemlje i kontinente te uče doslovno u pokretu. Želimo da uče kroz stvarni život. Postoji toliko lekcija koje se ne mogu naučiti u školi. Trenutačno nam je plan da ih nastavimo učiti doma, a kasnije eventualno upišemo u školu kada financijski budemo u mogućnosti - ispričala je Taylor.

'NISAM IMALA IZBORA' 'Prijateljica me se odrekla jer sam dojila njezinu gladnu bebu'

Ona kaže kako joj se ne sviđaju metode koje se koriste u redovnim školama kao ni sadržaj uobičajenog nastavnog programa.

- Ono što nam se ne sviđa kod tradicionalnih škola jest da se sve vrti oko standardiziranog ispitivanja i pamćenja informacija. Da ne spominjem sve važne stvari koje ne spominju poput točnih povijesnih događaja i afroameričke kulture i povijesti. Uz to, ne potiču maštu i kreativnost. Djeca ne bi trebala sjediti i biti mirna šest do osam sati dnevno. Oni bi trebali trčati okolo i postavljati milijardu glupih pitanja - misli Taylor.

Taylor priznaje da je zabrinuta što bi obrazovanje kod kuće moglo značiti da će njezina djeca manje komunicirati s drugom djecom, ali dodaje da njena djeca imaju puno prijatelja koje redovno viđaju, prenosi The Sun.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Komentari (12)
  • loše je to jer tako djeca nece imati mogućnost upoznati prijatelje i društvo. U školi se ide radi učenja ali isto tako radi prijateljstva koja tamo razviješ i samih zabavljanja pod odmorima i izletima.

    24. 10. 2019,   13:37
  • Netflix kao izvor znanja....

    24. 10. 2019,   13:37
  • Ameri...

    24. 10. 2019,   14:22