Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Iskopala sam si oči zbog droge ali moram ustrajati zbog kćeri'

None Foto: Instagram

Zbog drogiranja methom, Amerikanka si je iskopala očne jabučice. Danas normalno funkcionira i hoda uz pomoć štapa za slijepe, a željela bi i sama odgajati svoju kćer...

Prije više od godinu i pol, Kaylee Muthart (22) prestravila je cijeli svijet nakon što si je, tijekom psihotične epizode izazvane metamfetaminima, iskopala oči. 

Amerikanka iz Andersona u Južnoj Karolini nakon toga ih je stiskala u rukama, dok ju je šokirani prolaznik pokušao spriječiti. Kaylee je bila budna gotovo 48 sati, šmrčući i ubrizgavajući si onečišćeni meth. 

- Uz drogu nestaju svi strahovi. Mislila sam da si moram ukloniti oči kako bih preživjela i spasila svijet - kaže. Preživjela je, ali i suočila se s vlastitim bijesom i privikavanjem na novi život u tami, te otkrivanju kome može vjerovati. Sada živi sa svojom obitelji.

- Dobila je drugu priliku. Psihički i fizički Kaylee je došla jako daleko. Idemo dan po dan, ali svaki nam je dan sve bolji. Očistila je misli, i sada potpuno razumije svoj put. Dio tog puta je pomoći ljudima poput nje - kaže njena majka Katy Tompkins, te dodaje da joj je kći i inače bila odlučna u svemu. Kupila je i vlastiti automobil novcem koji je zaradila, prije nego što je uopće dobila vozačku. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Kaylee Muthart (@kayleemuthart)

- Pitala sam se često zašto. Zašto ona? Toliko je potencijala bilo u toj predivnoj djevojci. A tek njezine oči, bile su poput oceana, mogli ste vidjeti njezine emocije u njima - kaže majka Katy.

Nakon svega što joj se dogodilo, tog kobnog 6. veljače 2018. godine, provela je tjedne u psihijatrijskoj ustanovi. Podvrgla se operaciji kako bi pripremila očne duplje za proteze koje će joj staviti i završila bolnički program liječenja lijekovima. Još se smatra ovisnikom u procesu rehabilitacije, te kaže da joj nije bilo toliko teško postići trezvenost.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Katy Tompkins (@katyjtompkins)

- Kad te nešto opeče kao vatra, nikad joj se više ne približavaš - kaže Kaylee Muthart. Sve nastoji napraviti sama, a ako se negdje ozlijedi, kaže da je to samo lekcija koju treba svladati.

Koristi razne aplikacije koje koriste i slijepe osobe, kako bi se lakše snašla na mobitelu i računalu. Nedjeljom obavezno ide u crkvu uz pomoć štapa za slijepe. Još može ispeći jaje na tavi bez da ju promaši, a naučila je svirati klavir i vježba omiljene pjesme Coldplaya na sestrinim klavijaturama. Želja joj je naučiti svirati gitaru kako bi nekad zabavila svoju grupu na rehabilitaciji. Uz pomoć prijatelja gađala je i koš s crte za slobodna bacanja, a nedavno je vozila i bicikl. 

Kaylee ima i kćer koju je rodila s 18 godina, a iako dijete živi s obiteljskim prijateljem, kaže kako svakodnevno razgovaraju te ju često posjećuje. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Katy Tompkins (@katyjtompkins)

Prihvatila je sljepoću jer da nije, kaže kako više nikad ne bi bila sretna. Želja joj je preseliti se s cimericom u svoj dom i biti majka svom djetetu kao slijepa žena. Dugoročno, vidi se u ulozi motivacijske govornice ili glazbenice, a želi i napisati knjigu. No dječjeg sna da postane morska biologinja, morala se odreći.

- Dio u kojem bih najviše uživala kod toga - gledanju orki i delfina kako plivaju - sada više nema - kaže ona.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Komentari (16)
  • Najbolji prijatelj taj dan,prije 20 god unistio je svoe roditelje,prijatelje.Mislio je da nema spasa,da se samo nekom povjerio danas bih bio ziv.I zato Mateo poslje toliko vremena nismo te zaboravili.I danas se pitamo kaj je u ljudima da nemaju hrabrosti povjeriti se.Tvoja sexsualna orijentacija nije nam smetala.Bio si najbolji prijatelj.Danas svoju djecu ucim da se povjeravaju.ma kakav problem imali.Da ne bude kasno.Taj bijeli otrov odnio mi frenda a nismo se uspjeli ni pozdraviti.

    11. 11. 2019,   22:34
  • Tako lijepa djevojka, a unistava se drogom, grozno, nista vise...

    11. 11. 2019,   22:17
  • Koliko bolestan moraš biti da uzimaš to smeće!

    11. 11. 2019,   23:26