Obavijesti

Lifestyle

Komentari 22

Isprobali smo što nam Pod zidom donosi na Chill&Grill

Isprobali smo što nam Pod zidom donosi na Chill&Grill

Još nas samo nekoliko dana dijeli do najvećeg festivala cuge, klope i mjuze na Bundeku. Zavirili smo u kuhinju restorana Pod Zidom i isprobali dva specijaliteta koja bi vas mogla oduševiti

VIDEO

Na samo nekoliko koraka od tržnice Dolac, u ulici Pod zidom nalazi se istoimeni bistro u kojem svakodnevno možete isprobati sjajna sezonska jela pripremljena od domaćih, lokalnih namirnica. Kako je Pod Zidom jedan od razloga zašto se posebno veselimo ovogodišnjoj gastro ponudi Chill&Grilla, najvećeg festivala cuge, klope i mjuze koji će se od 27. travnja do 3. svibnja održavati na Bundeku, zavirili smo u njihovu kuhinju i otkrili što to ekipa predvođena chefom Juricom Jantolekom sprema.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:00

Dok je chef Jantolek na grillu okretao meso i sastavljao sendviče, pitali smo Bornu Janeša, vlasnika ovog šarmantnog bistroa što nam sve ove godine sa svojom ekipom donosi na Bundek.

„Ponovno dolazimo sa svojim Buba grilom, a donosimo dva sendviča osmišljena samo za Chill&Grill, burger i pulled pork. Zapravo se jako veselimo Chill&Grillu upravo zato što nam se sudjelovanje na ovom festivalu prošle godine pokazalo najboljim do sad. Također, na tri dana ćemo zatvoriti restoran i kolektivno se zaputiti na Bundek kako bismo zajednički proslavili prvi svibnja. Isto smo napravili i prošle godine te se nadamo kako ćemo to ponavljati i narednih godina te pretvoriti u našu malu tradiciju.“

Chill&Grill: Dođite, uživajte i probajte meso s ananasom...
Chill&Grill: Dođite, uživajte i probajte meso s ananasom...

A onda su na stol stigli sendviči.

Burger s majonezom od slavonske kobasice i pireom od celera te pulled pork s tisuću okusa, mirisa i boja. Malo je reći da smo ostali oduševljeni.

Sočni burger sastoji se od slasne debele pljeskavice, nježnog pirea i bogate majoneze. Tu je još i dobra doza svježeg povrća od čega nas je posebno osvojio ukiseljeni svježi celer. Nešto poput kiselih krastavaca, samo svježije, hrskavije i genijalnije.

„U burger smo stavili majonezu od kobasica, pire od celera, puter salata, rajčica, kiseljeni engleski celer, marmeladu od ljubičastog luka i pljeskavicu. Razmišljao sam da bude sezonski, da ima kiseline, hrskavosti, dovoljno soli, da su okusi puni i da ima dovoljno svježine. Pratim sezonu, zato su u burgeru i mladi luk i celer, baš onako kako i ja sam volim. Bit će to pravi proljetni burger“, rekao nam je chef Jantolek.

Nakon burgera, isprobali smo i savršeno začinjen pulled pork u kombinaciji s dobrom dozom mladog luka, finim umakom i coleslaw salatom na Pod Zidom način.

„Pulled pork radimo od svinjske plećke s miksom začina, samo neki koje smo stavili su par vrsta papra, korijander i kumin. Meso pečemo osam sati, prvo na visokoj temperaturi, pa smo je spustili i lagano dovršili. Osim mesa, u ovom sendviču imamo još i coleslaw salatu s kupusom i mrkvom, majonezom i vinaigretteom od bijelog acetta. Imamo ukiseljeni i svježi mladi luk, malo majoneze od hrena, pa posluženo u brioche pecivu koje nabavljamo u novoj pekarnici Bread Club. S pripremama smo već krenuli tako da se ne bojimo da će nečeg ponestati, spremni smo za Chill&Grill“, dodao je Jantolek.

Chill&Grill: Peći će se kobasice i svinjetina kao u srcu Europe
Chill&Grill: Peći će se kobasice i svinjetina kao u srcu Europe

Pri kušanju sendviča iz bistroa Pod Zidom oduševili smo se do te mjere da je Ribafish njihov pulled pork proglasio najboljim koji je do sada isprobao, a ako nam ipak ne vjerujete na riječ, u divne proljetne okuse ovih specijaliteta možete se uvjeriti i sami od 27. travnja do 3. svibnja na Bundeku.

Chill&Grill 3.0 New Experience

U konceptu po imenu New Experience pozivamo vas da probate jela sa svih kontinenata za koja do sada vjerojatno niste ni čuli. U njemu će kuhati renomirani chefovi i najpoznatiji food blogeri, a svake ćemo se večeri isplesati na odličnim besplatnim koncertima Let 3, Nipplepeoplea, TBF-a, Kojota, Soulfingersa i mnogih drugih.  

Također, ove godine uveli smo novost u obliku Eco zone, namijenjene onima koji na Bundek dođu biciklom, rolama, koturaljkama, skejtovima, romobilima ili pješice. Posjetitelji će imati mogućnost provozati i hibridno plug in vozilo te ujedno saznati sve o uštedi i napajanju vozila električnom energijom. U slučaju da dolazite s djecom, nemojte brinuti jer pripremamo i Kids zonu. Bezbrižno uživajte u iću i piću dok se oni zabavljaju u našoj sigurnoj zoni.  

Do Chill&Grill 3.0 New Experience festivala preostalo je još nekoliko dana, koje ćemo popuniti ekskluzivnim najavama chefova, restorana i glazbenika. Pratite našu web stranicu, portal Gastro.hr i društvene mreže, uskoro otkrivamo zbog čega će treći Chill&Grill festival biti još veći, bolji i zanimljiviji od prethodnih!    

Podravka, kao glavni partner Chill&Grilla, donosi sasvim novo iskustvo uživanja u hrani.

Uz plaćanje Mastercard® i Maestro® karticama ostvarit ćete 10% popusta na svu hranu i piće.

U Pevec vrtnoj zoni s atraktivnim vertikalnim vrtovima, saznajte koji ste tip grill majstora i osvojite nagrade.

Službeni dobavljač festivala, Mesna industrija Ravlić, osigurava vrhunsko domaće svježe meso za svjetske specijalitete.

Kisko predstavlja najfinije salate iz cijelog svijeta, a ”Jack’s wings&things” restoran fantastične okuse koje još niste probali.

Petrol će vas upoznati s projektom elektromobilnosti kroz URBAN E projekt - prvom javnom mrežom električnih punionica u Zagrebu, a Mitsubishi s novim Outlander Plug in Hybridom.

Tu su i "Servis za sendviče" Zvijezda majoneze, American Donut i Pekar pekarski proizvodi, kraljevsko bavarsko pivo Kaltenberg i zagrebački craft Medvedgrad.

Za čiste i blistave roštilje Chill&Grilla zaslužan je Permetal.

Vidimo se na Chill&Grillu!

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'