Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Ispucale vrhove spašava pravi šampon, regenerator i češalj

Ispucale vrhove spašava pravi šampon, regenerator i češalj
1

Kosu šišajte svakih šest do osam tjedana, češljajte je od korijena do vrhova, koristite četke od prirodnih vlakana i šampone s odgovarajućim sastavom za vas

VIDEO

Često češljanje, tretiranje kose kemikalijama i "grubo" pranje mogu oslabiti kosu. Pravilna njega i mali trikovi mogu pomoći da vaša kosa vrati živost i sjaj. 

Najjednostavnije i najučinkovitije rješenje je svakako redovito šišanje kose. Stručnjaci preporučuju šišanje vrhova svakih šest do osam tjedana. Osim toga, između posjeta salonu vrhove možete održavati i doma. Kosu podijelite na pramenove i odrežete malo više od pola centimetara iznad ispucalih vrhova kako biste spriječili daljnje pucanje. 

Zaštita vrhova

Loša dnevna rutina je "glavni krivac" za ispucale vrhove. Nemarno ili pregrubo tretiranje kose samo pridonosi problemu. Osim pogrešne njege na kosu utječu i kemikalije u kupaonici i bazenima, minival, bojenje kose te neki šamponi i regeneratori koji nisu primjereni vašem tipu kose. 

Kod bojanja, savjetujte se sa svojim frizerom i izaberite prirodne boje za kosu s minimalnim udjelom kemikalija. U bazenima i moru, kosu zaštitite regeneratorom koji se ne ispire, uljima za kosu ili kapom. Tvrda voda također može oštetiti kosu zato ju je najbolje prokuhati. Na taj ćete način smanjiti udio kamenca. 

Pranje i sušenje kose

Ne odgovara svakom tipu kose isti šampon, ali ni regenerator. Za suhu kosu koristite hidratizirajući regenerator bez alkohola, dok je za masnu najbolji onaj bez ulja, a isto vrijedi i za šampon. 

Dok nanosite šampon nanesite ga samo na vlasište, a ostatak će prilikom šamponiranja poteći i na vrhove. Za regenerator vrijedi obrnuto. Njega nanosite samo od polovice kose, no nikako ne na vlasište jer će izgubiti volumen. Kosu isperite toplom ili hladnom vodom, a ne vrućom, kako bi zadržala vlagu. Dva do tri puta na mjesec nahranite kosu hidratizirajućim maskama koje će joj povratiti potrebnu vlagu i vitamine. 

Umjesto trljanja koje oštećuje kosu, pustite ručnik da lagano upije preostalu vlagu. Kosu sušite prirodnim putem, ako je to moguće, a sušilo za kosu izbjegavajte jer je visoke temperature oštećuju. 

Češljanje

Češljanje pomaže u širenju prirodnih ulja od korijena do vrhova. Međutim, pregrubo češljanje može oštetiti kosu, naročito vrhove koji su slabiji od ostatka kose. Za to vam je potrebna dobra četka za kosu koja treba biti napravljena od prirodnih materijala jer neće naelektrizirati kosu i oštetiti je. Okrugla četka je najbolja za sve tipove i duljine kose dok slaboj kosi koja se brzo petlja najviše odgovara češalj sa širokim zupcima.  

Kosu uvijek češljajte najprije od vrhova i lagano se krećite prema korijenu. Nikako nemojte krenuti od korijena jer će se kosa zapetljati i oštetiti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Dnevni horoskop za srijedu 24. travnja: Lav uživa u romantici, a Blizanci su pod 'povećalom'...
KOGA ZVIJEZDE 'MAZE'?

Dnevni horoskop za srijedu 24. travnja: Lav uživa u romantici, a Blizanci su pod 'povećalom'...

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 24. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje