Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ivica Skoko: Bivši ministrant koji je postao ekspert za modu

None Foto: PR

Modni dizajner Ivica Skoko, koji će u petak na Bipa Fashion.hr imati veliku samostalnu reviju, na kojoj će predstaviti 45 haljina, slavi 20 godina svoje karijere u modi

Moglo bi se reći da sam rođen pod sretnom zvijezdom. U karijeri dugoj 20 godina najponosniji sam na to što sam opstao, a najteže je, naravno, bilo na početku, kaže Ivica Skoko (38).  Foto: PR

Naš poznati modni dizajner priča kako je devedesetih, kad je počinjao dizajnirati, bilo vrlo teško pronaći sponzore i novac za materijale, a revije su mu nosile prijateljice. Prvu reviju imao je s 18 godina u zagrebačkom klubu Lapidarij, nakon čega je četiri godine bio dizajner za Noir. 

Pogledajte posljednju reviju Ivice Skoke s kojom je obilježio 20 godina karijere na Bipa Fashion.hr-u:

None Foto: PR 44

- Normalan slijed bio je da se osamostalim. Počeo sam zapošljavati krojačice, počeli smo se širiti. Danas imam pet krojačica i još nekoliko njih koje uskaču. Moj tim čine moja mama, koja je krojačica i konstruktorica materijala i glavna je u radionici, brat se bavi financijama, a Ivana Bilandžija Billy je stilistica i šminkala je moje modele. Prava smo mala obitelj - kaže Skoko, koji već 15 godina ima butik u Vlaškoj u Zagrebu.  

Foto: SYSTEM

Odmah na početku samostalne karijere okrenuo se visokoj modi i večernjim haljinama, a tad je dizajnirao i haljinu koja je predstavljala Hrvatsku na Izboru za Miss svijeta.

Pogledajte i video s posljednje revije na Bipa Fashion.hr-u:

Prijatelj sa zvijezdama

- Sve je krenulo spontano. Tad su se počeli javljati celebrityji. Među prvima to su bile Maja Blagdan i Emilija Kokić. Danas mislim da nema osobe iz javnog života koja nema moju haljinu - smije se Skoko. 

Ne može izdvojiti s kime mu je najdraže surađivati. Svaka suradnja pretvorila se, kaže, u prijateljstvo.

- Idemo jedni drugima na predstave, premijere, koncerte... One meni dolaze na revije - kaže Skoko. Zaštitno lice najnovije njegove kampanje je Olja Vori. 

Foto: PR

- Gušt mi je raditi s takvim ljepoticama i profesionalkama. Počašćen sam kad uživaju u onome što rade. Olja je odradila savršenu kampanju u rangu profesionalne manekenke. Kao da je pred objektivom sto godina - kaže Skoko. 

Odijevao je i političarke, pa tako i Anku Mrak Taritaš, koja mu je bila susjeda, a i Kolindu Grabar Kitarović dok je bila ministrica. 

- Drago mi je što predsjednica nosi hrvatski dizajn. Ako predstavljaš svoju zemlju, trebaš predstavljati i ono što je u njoj lijepo. Jednostavna je za suradnju i voli poslušati savjet. Nije komplicirana i prepušta se struci - kaže Skoko.  Rođen je u Mostaru, gdje je kao dječak bio ministrant. 

Usmjerila ga Matija Vujica

- Katolik sam i vjernik, ali nisam htio biti svećenik. Od malih nogu znao sam da ću se baviti nekom umjetnošću. Stric mi je profesor likovnog, a u obitelji imamo i akademskoga kipara - priča Skoko. Išao je u srednju grafičku školu i htio biti grafičar ili modni dizajner. 

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

- Mama mi je radila kao krojačica za Matiju Vuicu. Matija mi je rekla da imam talenta i da upišem modni dizajn. Upao sam na faks bez problema. Nekako su mi se stvari posložile i danas sam tu gdje jesam - kaže Skoko, koji u petak ima samostalnu reviju na modnom spektaklu Bipa Fashion.hr. 

Komentari (18)
  • Baš se pitam kak je došal od ministranta do dizajnera.. Čul sam da je mogal uspijet i ko doktor, otkril je rak na jajima svećeniku

    30. 10. 2017,   09:24
  • Ne kužim kakav vam je to naslov? On se bar nije pokatoličil 91. ko ovi svi novopečeni Rvati...

    30. 10. 2017,   12:19
  • Divna kolekcija. Puno uspjeha zelim u daljnjem radu! 😊

    30. 10. 2017,   09:31