Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Izbjegnite najčešće greške i noge ostaju glatke još dugo

Izbjegnite najčešće greške i noge ostaju glatke  još dugo
1

Piling je obvezan bez obzira na metodu uklanjanja dlačica, losion s voćnim kiselinama sprečava urastanje, a noge se ne briju ujutro niti tijekom vruće kupke

VIDEO

Dlake su ženin “neprijatelj broj 1”, a u učinkovitoj borbi protiv širenja te napasti koja uništava ljepotu kozmetičari upozoravaju na najčešće pogreške. Jedna od najčešćih je zaboraviti piling. Bez obzira na to kojom metodom odstranjujete dlačice, piling je važan jer se njime sprečava urastanje dlaka. Ako već imate područje na tijelu gdje su one urasle, primijenite piling na tome mjestu - ublažit će iritaciju. Kako bi se nakon brijanja suzbilo neželjeno urastanje, upotrijebite losion za tijelo s AHA kiselinama, savjetuju kozmetičari. Te voćne kiseline opustit će mrtvu kožu i tako onemogućiti urastanje dlačica. Ako ste skloni urastanju dlačica nakon depilacije voskom, pomoći će nanošenje losiona dva dana prije i tri dana nakon tretmana kod kozmetičarke. Sljedeća pogreška je brijanje tijekom jutarnjeg tuširanja jer noću noge lagano nateknu, što može prikriti pravu veličinu dlačica, objašnjavaju kozmetičari. Zato je najbolje “ubiti” ih navečer. 

Također, mnoge žene griješe brijući se tijekom vruće kupke. Zbog vruće vode noge otječu, pa se ne preporučuje brijanje - dlačice će se “sakriti” pa će izviriti nakon što otjecanje prođe. Ako ih baš želite brijati u kadi, učinite to odmah ili u prvih deset minuta, u suprotnom će noge nakon brijanja biti više “pikave” nego glatke, savjetuju kozmetičari. 

No “grijeh” je i neredovito mijenjanje žileta britvice. Dermatolozi smatraju kako je nakon četvrtog brijanja nužno zamijeniti žilet. Tako će cijeli postupak biti uspješniji, a koža neće biti iritirana tupim žiletom. Novi žileti su odlična prevencija od crvenila kože. 

Korištenje gela za brijanje spriječit će iritaciju kože

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pogreška je preskočiti nanošenje gela ili kreme za brijanje, upozoravaju kozmetičari. Krema će spriječiti iritaciju kože te će omogućiti “produženje” dlaka tako da ih se može preciznije odstraniti. Gel ili kremu namažite u suprotnom smjeru od rasta dlaka. Tako ćete ih maksimalno odstraniti, savjetuju kozmetičari. Potrebno je isprobati nekoliko gelova ili krema za brijanje kako biste uspješno otkrili koja najbolje odgovara vašoj koži. 

Oprezno s depilacijom ako se pije akutan

Tablete akutan i retinol (vitamin A) koje vam je propisao liječnik treba piti prema uputama, ali kozmetičari napominju da bi ih tjedan dana prije depiliranja trebalo prestati piti. Ti lijekovi čine kožu krhkom, pa se može dogoditi da se uz čupanje dlaka voskom odstrani i dio kože, upozoravaju kozmetičari. No najbolje se posavjetovati sa svojim liječnikom. 

Vosak, molim, svaka četiri tjedna

Iako žene podivljaju na “bockave” noge, kozmetičari savjetuju da je prečesto depiliranje nezdravo. Tvrde kako je najbolje pričekati četiri tjedna prije ponovnog tretmana voskom. Toliko je potrebno da se koža oporavi, a i dlake će biti idealne za ponovni tretman. 

Povuci obrnuto od rasta dlaka

U kozmetičkom salonu postupak depilacije voskom čini se jednostavan, ali to je tako jer ste u rukama profesionalca. Ako se odlučite na varijantu “uradi sam”, najvažnije je da se vrpca s voskom uvijek povuče u suprotnom smjeru od rasta dlaka, savjetuju kozmetičari. 

Prema ciklusu bira se kad se odlazi na tretman voskom

S obzirom na to da je uklanjanje voskom bolan postupak, važno je izbjegavati takav tretman neposredno prije, tijekom ili poslije mjesečnice, savjetuju kozmetičari. Hormonalne promjene, viši tlak, promjene raspoloženja i povećana osjetljivost tijekom menstruacije utječu na razinu bola koji zbog svega toga može biti veći. Najbolje vrijeme za depilaciju voskom je sredinom menstrualnog ciklusa, u vrijeme ovulacije, savjetuju dermatolozi. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka
IMAJU 'ONO NEŠTO'

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka

Astrologija nudi izuzetne uvide u naše osobnosti i potencijale, uključujući aspekte poput fizičke ljepote i šarma. Među prekrasnim horoskopskim znakovima postoji nekoliko onih koji se ističu posebnom ljepotom

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji
KOME ĆE SVANUTI, A KOME SMRKNUTI

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 16. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Radno vrijeme trgovina na dan izbora 17. 4. - većina je skraćeno
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme trgovina na dan izbora 17. 4. - većina je skraćeno

Neke trgovine sutra neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme