Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Izbliza i usporeno: Pogledajte kako laser spaljuje dlake tijela

Laserska depilacija sve je popularnija zbog dugotrajnosti rezultata, no ovo će vam otkriti kako laser zapravo pali dlaku, nastane dim i ona nestaje u videu

Brijanje, čupanje voskom ili aparatom svakako su najčešće vrste depilacije, no zbog kratkotrajnosti njihovih rezultata polako padaju u drugi plan, a popularnije postaju depilacija svjetlošću ili IPL te lasersko uklanjanje, koje pak pruža najdugvječnije rezultate.

Dermatolozi upozoravaju kako se ono ne smije obavljati na oštećenoj koži te koži sklonoj nastanku alergija. U istraživanje te metode upustio se liječnik Derek Muller, zamorac u videu koji izbliza te u slow motionu prikazuje cijeli proces.
Pogledajte video:

Koristeći infracrveni laser na dlakama, one nestaju u dimu paljenjem, a ako su dlake dulje onda pecka. Kod obrijanih dlaka, laser samo cilja folikul koji prepoznaje po melaninu.

Komentari (16)
  • Žene na sebi u svrhu ljepote koriste lasere,UZV i da ne nabrajam,ide se na skidanje dioptrije da se izbjegnu naočale ,ali nije to sve tako ružičasto,razmislite zašto oftamolozi ipak nose naoćale,zašto je onkološkim bolesnicima zabranjena fizikalna koja uključuje struje,magnete,ultrazvuke? Razmislite.O nepotrebnim estetskim operacijama i posljedicama koje ostavlja svako anesteziranje također nitko ne razmišlja.

    4. 4. 2016,   08:20
  • ja to probat necu ,

    3. 4. 2016,   21:04
  • ma ,skupo je to

    5. 4. 2016,   08:38